CES 2023: Samsung prezintă panoul OLED al viitorului: glisant şi flexibil

Scris de | 4 ianuarie, 2023
CES 2023: Samsung prezintă panoul OLED al viitorului: glisant şi flexibil

Samsung Display a prezentat panouri OLED ale viitorului la CES 2023, iar în Las Vegas am văzut că panourile glisante şi flexibile vor intra în mainstream. Aşa ceva a încercat până acum doar OPPO, cu OPPO X 2021 şi de atunci nu am mai văzut vreo tentativă. Ei bine, după ce Samsung a prezentat monitoarele noi Odyssey, acum ne oferă o privire spre viitor.

Marea revoluţie vine prin intermediul panoului Flex Hybrid, care combină panourile pliabile cu cele glisante. Ele vor ajunge pe laptopurile viitorului, abia apoi pe terminale mai mici, ca tablete sau telefoane. Aflăm şi că modelele de panou QD-OLED 2023 vor afişa imagini mai luminoase şi mai realiste. Secretul este o nouă metodă de optimizare, IntelliSense AI şi materialul, OLED HyperEfficient EL.

Samsung Display a mai prezentat în trecut panouri care glisau şi se pliau. La CES 2023 a combinat cele două în Flex Hybrid. Are tehnologie pliabilă clasică pe stânga şi glisantă în dreapta. Pe panoul de 10.5 inch cu aspect 4:3 sau pe cel de 12.4 inch 16:10, utilizatorii pot viziona filme şi clipuri. CEO-ul Samsung Display, JS Choi a prezentat de altfel un ecran glisant generos, de 17 inch încă din septembrie 2022.

El ajunge acum şi la CES 2023. Display-ul glisabil are două variante concept: Flex Slidable Solo, care alungeşte ecranul într-o singură direcţie şi Flex Slidable Duet, care extinde ecranul în ambele direcţii. Panoul are 13-14 nch şi e uşor de transportat, fiind adus la 17.3 inch prin extindere.

 

Etichete: , , , , , ,