Fondatorul Netflix, Reed Hastings, se retrage din funcția de co-CEO al companiei

Scris de | 20 ianuarie, 2023
Fondatorul Netflix, Reed Hastings, se retrage din funcția de co-CEO al companiei

Reed Hastings, fondator și co-CEO al Netflix, și-a anunțat retragerea din funcție după aproape două decenii la cârma companiei. Deși anunțul a fost văzut ca un adevărat șoc în industrie, Hastings spune că mutarea ar fi fost plănuită „de mai mulți ani”, alături de viitoarele planuri de leadership pentru companie. De altfel, în 2020, Ted Sarandos, care se ocupase o bună perioadă de timp de conținutul pe care îl realiza Netflix, a fost promovat în funcția de co-CEO, alături de Hastings. Gigantul de streaming anunța atunci mutarea ca fiind doar o formalitate a felului în care operau deja de ceva timp.

Structura de a avea doi CEO va fi păstrată și după plecarea lui Hastings, Greg Peters (COO al companiei) fiind promovat în locul acestuia. „A fost un botez al focului, ținând cont de COVID și de provocările recente din sfera noastră” a declarat Hastings despre cei doi oameni aflați acum la cârma Netflix. „S-au descurcat incredibil de bine, asigurându-se că Netflix continuă să devină mai bun și dezvoltă un drum clar către creșterea profiturilor” mai spune Hastings, care va rămâne în companie ca președinte executiv al consiliului de administrație, un rol în care au ajuns și alți lideri ai giganților din tech, precum Jeff Bezos la Amazon și Bill Gates la Microsoft.

Vestea retragerii lui Hastings vine la scurt timp după ce Netflix a anunțat veniturile pentru ultimul sfert al anului 2022, unul surprinzător de bun pentru companie, în care a bătut așteptările, adăugând 7,7 milioane de abonați noi și 7,85 miliarde de dolari. Prin comparație, estimările inițiale anunțau un număr de 4,5 milioane de noi abonați. Gigantul a motivat creșterea uriașă prin popularitatea de care s-au bucurat multe dintre lansările sale din ultima parte a anului trecut – precum serialul Wednesday, filmul Glass Onion: A Knives Out Mystery, sau documentarul Harry & Meghan.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Netflix founder Reed Hastings steps down as co-CEO