Apple îşi amână casca de realitate virtuală până în vară, la WWDC 2023

Scris de | 16 februarie, 2023
Apple îşi amână casca de realitate virtuală până în vară, la WWDC 2023

Încă de la implementarea senzorilor LiDAR pe iPad şi crearea unei secţiuni AR în App Store, era clar că Apple ţinteşte spre un nou segment de produs: cel al căştilor VR şi ochelarilor AR. După multă speculaţie cu privire la un headset Mixed Reality lansat în 2023, acum aflăm că data de debut s-a mutat.

Iniţial Apple trebuia să dezvăluie headsetul în această primăvară, dar acum se discută mai degrabă despre o lansare în vară, în iunie, la WWDC 2023. WWDC este conferinţa Apple destinată dezvoltatorilor software şi ar putea să ne aducă noul xrOS, platforma gândită pentru headseturile AR/VR. Cât despre headset în sine, nume ca RealityOne au fost vehiculate, iar la produs se lucrează din 2015.

Trebuia să vină în iunie 2022, a fost amânat până în ianuarie 2023, apoi primăvara şi acum vara. Se comportă ca un joc Ubisoft şi asta nu e de bun augur. Cea mai nouă decizie de amânare are de-a face cu probleme de hardware şi software care trebuie corectate, practic bug-uri. Se va găsi în magazine spre final de an, dar sursa avertizează şi că am putea vedea şi alte amânări.

Până acum headseturile AR şi VR nu au reuşit să intre în mainstream, ci au rămas mai degrabă un produs de nişă. Având în vedere că Apple vrea să ceară 3000 de dolari pentru al său headset, e probabil că şi el să rămână un dispozitiv de nişă. Abia un model SE mai ieftin în 2-3 ani ar merita atenţie. Ştim că acea cască de la WWDC va avea un CPU la fel de puternic ca M2, mici ecrane VR 4K şi o serie generoasă de camere pentru AR.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: GSMArena