Xiaomi aduce la MWC ochelarii Wireless AR Glass Discovery Edition

În vreme ce tot aflăm că Apple îşi amână ochelarii AR/VR, rivalii săi nu stau degeaba şi ne aduc o versiune alternativă de headset. Xiaomi spre exemplu a adus la MWC 2023 ochelarii Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition.

Xiaomi Wireless AR Glass e deocamdată doar un concept de ochelari smart, care se pot conecta la orice smartphone sau alt dispozitiv, oferind o experienţă imersivă AR, fără cabluri sau dongle-uri de orice fel. Nu avem stocare integrată aici, aşa că e nevoie să conectăm headsetul la un alt dispozitiv.

Ochelarii aceştia fac uz de două ecrane micro OLED, care lucrează împreună cu un modul prismatic, care ghidează lumina. Împreună oferă output de imagini pentru ochii noştri, iar ecranele propun o luminozitate maximă de până la 1200 de nits per ochi. Xiaomi a pus aici şi 3 senzori foto, folosiţi pentru a cartografia lumea din jur.

AR Glass vine cu lentile electrocromatice, care pot face tranziţia între transparent şi afişaj. Headsetul are o structură scheletică din magneziu şi litiu, cu elemente de fibră de carbon. Greutatea e impresionant de mică: doar 126 de grame. Procesorul e acelaşi Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1, iar headsetul suportă platforma pentru dezvoltatori Snapdragon Spaces XR.

Xiaomi şi-a dezvoltat şi propriul set de control prin gesturi AR, cu detecţie spaţială. Latenţa este de 50 ms, atunci când casca e conectată la un smartphone, la egalitate cu un headset AR/VR conectat via cablu.