Counter Strike 2 a fost anunţat şi va sosi la vară gratuit

Se pare că zvonurile şi speculaţiile au fost reale, iar jocul Counter-Strike 2 e cât se poate de real. Jocul va sosi în această vară, după cum chiar Valve a anunţat şi va fi complet gratuit.

Counter-Strike 2 aduce o regândire a fiecărui sistem, conţinut şi parte din experienţa originală Counter-Strike. Anunţul vine la pachet cu 3 clipuri cu gameplay din joc, care includ hărţi actualizate, grenade cu fum dinamic şi update-uri „sub tick”. Valve a promis update-uri de server mai precise. Un test limitat cu jocul a început de azi pentru anumiţi jucători de CS: Go. E şi un FAQ aici despre CS2 dacă eraţi curioşi.

Noul CS va fi bazat pe engine-ul Valve Source 2, cu un upgrade grafic vizibil. Hărţile vor arăta mult mai bine, vor fi mai curate, mai luminoase, randate mai bine. Grenadele cu fum din joc vor avea acum un efect realist, vor fi obiecte dinamice volumetrice care interacţionează cu mediul şi reacţionează la iluminare, explozii, focuri de armă. Practic vei putea crea găuri în nori de fum sau să elimini noi cu o explozie de frag grenade.

Valve promite să treacă dincolo de tick rate-ul de 128 în jocurile online multiplayer precum CS 2. Până acum serverele evaluau lumea în intervale discrete de timp, adică ticks. Acum se trece la o arhitectură sub-tick, iar serverele ştiu exact când începe mişcarea, când se trage cu arma sau se aruncă o grenadă. Responsivitatea va creşte enorm. Jocul original CS a debutat în 2000, urmat de CS Source în 2004 şi CS GO în 2012.

CS GO e încă jucat de foarte multă lume, iar la început de martie avea 1.4 milioane de jucători conectaţi simultan.