Sony a lansat Xperia 10 V, smartphone midrange de doar 159 de grame

Sony lansează astăzi smartphone-ul Xperia 10 V, un nou model mid-range cu o greutate de doar 159 de grame. Vine cu un ecran OLED Full HD+ de 6,1 inchi, care este aproximativ de 1,5 ori mai luminos decât cel al modelului anterior, conform celor de la Sony, acesta fiind dezvoltat pe baza expertizei companiei în materie de televizoare. Un alt aspect care nu a fost uitat de Sony este mufa jack, vinovatul de 3,5mm fiind prezent pe Xperia 10 V, care este și compatibil cu tehnologia de transmisie wireless LDAC, pentru sunet bun pe căști cu fir sau wireless.

Ansamblul foto de pe spate vine la pachet cu 3 obiective, cu distanțe focale de 16 mm (F2.2), 26 mm (F1.8) și 54 mm (F2.2).
Camera ultrawide este echipată cu un nou senzor de imagine care este de aproximativ 1.6 ori mai mare decât cel al modelului anterior, ceea ce permite captarea unei cantități mai mari de lumină și fotografierea mai clară în condiții de luminozitate scăzută, cu mai puțin zgomot în imagine.

Xperia 10 V este, oficial, cel mai ușor smartphone 5G din lume, cu o baterie de 5.000 mAh și o greutate de doar 159 de grame, care poate oferi o autonomie de 34 de ore (aproximativ) de redare video.În plus față de certificarea IP65/68 pentru rezistență la apă și praf, ecranul este durabil datorită învelișului din sticlă Corning Gorilla Glass Victus, foarte rezistentă atât la căzături cât și la zgârieturi.

Xperia 10 V este disponibil în aceleași culori (lavandă, verde, alb, negru) precum cele mai recente căști complet wireless de la Sony, WF-C700N. Suportul convenabil e-SIM este și el inclus, iar pe lângă memoria încorporată de 6GB (RAM) / 128GB (ROM) telefonul este compatibil cu un card microSDXC de până la 1TB, ceea ce le permite utilizatorilor să salveze cantități mari de conținut fără pachete de abonamente cloud.   

Pentru ușurința utilizării, Xperia 10 V oferă funcția „Side sense” pentru comenzi rapide către aplicații, dar și funcția „21:9 Multi-Window Switch” care împarte ecranul în două secțiuni, astfel încât utilizatorii să poată naviga cu ușurință pe Internet și să vizioneze un videoclip în același timp, folosind complet ecranul cu raport de aspect 21:9.

Xperia 10 V va fi disponibil începând cu jumătatea lunii iunie, la prețul de 2.099 Lei.