iOS 16.5.1 lansat oficial, vine cu security patch-uri importante

Scris de | 22 iunie, 2023
iOS 16.5.1 lansat oficial, vine cu security patch-uri importante

Apple a lansat iOS 16.5.1 şi iPadOS 16.5.1 pe 21 iunie 2023 şi e un update axat mai degrabă pe security patch-uri. Rezolvă o vulnerabilitate cunoscută drept CVE-2023-32434, care îi permite unei aplicaţii să execute cod arbitrar cu privilegii de kernel.

Cineva care exploatează vulnerabilitatea poate avea acces la toate datele personale stocate pe iPhone sau iPad. Update-ul trebuie instalat rapid, mai ales că Apple a subliniat că vulnerabilitatea a fost exploatată activ pe modele iPhone şi iPad care rulează iOS 15.6 sau versiuni mai vechi. Update-ul rezolvă şi o vulnerabilitate numită CVE-2023-32439, descoperită în WebKit.

WebKit este kitul din spatele browserului Apple, folosit atât în cazul Safari, cât şi al altor browsere iOS third party. Problema de securitate e descrisă drept una care permite executarea arbitrară de cod, ducând la un atac al unui hacker care va fura datele de pe iPhone. CVE înseamnă „Common Vulnerabilities and Exposures”, iar numerele CVE sunt folosite pentru tracking-ul, catalogarea şi definirea de breşe de securitate.

iOS 16.5.1 şi iPadOS 16.5.1 repară şi o problemă cu iOS 16.5. Acesta stricase un accesoriu popular Apple, adaptorul Lightning to USB 3 Camera Adapter. Accesoriul include un port USB-A, care va permite conectarea de accesorii compatibile la iPhone şi iPad, dar şi un port Lightning pentru încărcarea fiecărui dispozitiv.

Ambele porturi erau stricate de iOS 16.5 şi iPadOS 16.5. Dongle-ul se conectează la iPhone sau iPad via port Lightning pe ambele terminale şi costă 39 de dolari în Apple Store-ul online. iOS 16.5.1 e disponibil pe iPhone 8 şi modele ulterioare, iPad Pro-uri (toate modelele), iPad Air 3rd gen şi ulterioare, iPad 5th gen şi ulterioare, iPad Mini 5th gen şi modele ulterioare.

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Phone Arena