PlayStation 5 Pro are specificaţiile dezvăluite, include un mod „8K Performance”

Scris de | 25 iulie, 2023
PlayStation 5 Pro are specificaţiile dezvăluite, include un mod „8K Performance”

În acest an consola PlayStation 5 împlineşte 3 ani de existenţă şi mai mult ca oricând capătă substanţă zvonurile legate de o versiune Slim sau Pro a sa. Ei bine azi primim o listă destul de plauzibilă de specificaţii pentru versiunea Pro de PS5.

Acest upgrade mid-gen pentru PS5 ar fi pregătit de lansare în noiembrie 2024 şi e cunoscut sub numele de cod „Project Trinity”. Pentru cine a văzut „Oppenheimer” recent, acest nume de cod evocă alte senzaţii decât unele plăcute. De fapt e o asociere cu filmul Matrix, o pasiune a celor de la Sony.

Aparent sunt deja evenimente demo în culise, care includ această consolă. Ni se promite şi un mod 8K Performance, ray tracing accelerat şi FPS-uri mai multe şi mai important, constante.

Avem şi o stabilitate mai bună a perfomanţei FPS-urilor la rezoluţie 4K. Există şi memorie de 18,000 MT/s, 30 WPG-uri (workgroup rpocessor) şi se pare că majoritatea studiourilor producătoare de jocuri îşi vor primi dev kit-urile până la final de noiembrie 2023. Vom avea şi un mod 8K 30 FPS „Quality Mode” în setări şi PS5 Pro va trece şi la următorul nivel de ray tracing.

În ultima vreme se merge mai mult pe optimizare, deci PS5 Pro ar putea fi overkill pentru cine are deja un PS5 normal. De văzut dacă şi Xbox Series X primeşte un upgrade. Preţul? Ei bine, el va creşte substanţial.

Sursa foto

Etichete: , , , ,

Sursa: Ubergizmo