Guitar Hero ar putea reveni, conform șefului Activision

Scris de | 12 octombrie, 2023
Guitar Hero ar putea reveni, conform șefului Activision

Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft este inevitabilă în acest punct, așa că ambele companii se pregătesc pentru marea mutare. Zilele trecute, CEO-ul Activision Bobby Kotick a ținut o ședință cu angajații în care s-a discutat despre viitorul companiei alături de Microsoft. Printre subiectele de discuție, a fost însă și o mențiune extrem de interesantă, atunci când șeful studioului a pomeni numele de Guitar Hero după ani întregi în care nu am auzit nimic despre această franciză.

Când a venit vorba despre posibilitățile pe care le oferă colaborarea cu Microsoft, unul dintre cele mai discutate subiecte a fost inteligența artificială. Aceasta ar putea deschide noi drumuri pentru Activision Blizzard, iar șeful companiei pare că știe asta:

Mare parte din ce am văzut la Microsoft este cercetare. Se dezvoltă în arii extraordinare. În felul ăsta pot debloca potențialul AI-ului și abilitatea de învățare a acestuia, analizarea datelor și noi moduri în care vedem grafica din jocuri – văd un potențial nelimitat pentru ce facem. Activision este o companie cu o poziționare unică datorită unora dintre cele mai bune francize din piața jocurilor video. Reapariția Guitar Hero și a altor lucruri nu ar fi posibilă fără acest tip de resurse. Doar ca să știți, posibilitățile de viitor sunt extrem de interesante.

Discuția asta vine la câteva luni distanță după o altă declarație de-ale lui Bobby Kotick în care discuta despre posiblitatea de a lansa un joc din seria Guitar Hero bazat pe inteligența artificială. Acesta crede că AI-ul ar putea avea o aplicabilitate mare în jocurile viitorului, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a lansa titluri mult mai avansate din punct de vedere tehnologic. Cât despre simulatorul de rupt corzi, se pare că șeful Activision așteaptă achiziția cu sufletul la gură și speră ca francize precum Guitar Hero și Skylanders să revină ulterior.

Bine, nu trebuie să ignorăm faptul că discutăm despre Bobby Kotick și Activision, două nume care nu strigă neapărat „încredere” în această industrie. Din ce în ce mai multe studiouri încearcă să profite de nostalgia gamerilor cu relansări de francize și tot felul de remake-uri și remasterizări, doar că alea cu adevărat reușite sunt puține la număr. Restul sunt niște prostii create ca să producă bani, și trebuie să fiu sincer cu voi când spun că abia aștept ca acest trend să se oprească. Abia aștept să văd care va fi următoarea mare franciză din industria jocurilor video.

Etichete: , ,