Top 5: Filme și seriale horror recente pe care să le vezi de Halloween

Scris de | 17 octombrie, 2023
Top 5: Filme și seriale horror recente pe care să le vezi de Halloween

Pentru că ne apropiem cu pași repezi de Halloween și pentru că octombrie este cea mai spooooky lună a anului, am pregătit o listă scurtă cu 5 producții recente (și prin recente mă refer mai noi de 2020), care să fie perfecte pentru seara de 31 octombrie, sau weekend-ul de dinainte, dacă ești amator de binging. Sunt incluse și filme și seriale, pentru a acoperi orice tip de gusturi, și cu totul vor fi ceva mai multe recomandări, dar top 5 sună bine, deci hei, mergem pe varianta asta. Așadar..

The Fall of the House of Usher

Sau orice altceva de la Mike Flanagan în afară de Midnight Club. Nicio surpriză aici, dacă ai citit review-ul meu la House of Usher, știi cât de mult mi-a plăcut serialul și faptul că sunt un mare fan al lui Mike Flanagan, unul dintre cei mai buni regizori din lumea horror de azi. Fall of The House of Usher prezintă colapsul unei familii din top 0,0001%, un imperiu al lumii Pharma, și are o cantitate tolerabilă de scare jumps și scene greu de privit, deci e un horror pe care îl poți vedea și cu cei mai slabi de înger. E perfect pentru binging într-un weekend ploios, în care vrei să vezi oameni groaznici care au un sfârșit la fel de groaznic.

Talk to Me

Pentru asta va trebui să mergi în cinematografe, sau să recurgi la căi puțin neconvenționale, nu spunem care. Talk to Me este unul dintre cele mai interesante horror-uri pe care le-am văzut în ultimii ani, și este creat de Danny și Michael Philippou, doi frați gemeni al căror început în arta filmelor a avut loc pe YouTube. Filmul are un concept foarte simplu: un grup de tineri descoperă o mână care le permite să comunice cu spiritele celor morți prin atingerea ei și prin rostirea frazei „Talk to Me”. Chestia asta le oferă un adevărat high, similar cu cel produs de droguri, doar că există și o precizare – nu au voie să rămână în contact cu spiritele mai mult de 90 de secunde. Bineînțeles, ceva merge rău și de acolo avem filmul nostru. M-am bucurat foarte mult să văd Talk to Me în cinematografele de la noi și am și reușit să ajung la film weekend-ul care tocmai a trecut, și da, este un horror excelent. Nu am în plan să îi fac un review, însă ce merită menționat este că reprezintă unul dintre cele mai bune filme de debut ale unor regizori pe care l-am văzut vreodată, și reușește să acopere bine toate aspectele unui film horror de văzut – e greu de privit pe alocuri, induce teroare și anxietate în spectator și are o poveste bună, bine scrisă și la fel de bine jucată.

Pearl (sau X)

De Pearl și X cred că am mai vorbit și în 2022, dar dacă nu am făcut-o, mă asigur că își primesc laudele meritate aici. Sunt două din cele trei filme ale lui Ti West care acoperă o trilogie cu Mia Goth în rol principal – cel de-al treilea, MaXXXine, apare anul acesta sau la începutul anului viitor. Pearl prezintă cum o fată cu același nume, dintr-o familie săracă, își dorește să devină un star în anul 1918, visând la o viață precum cea pe care o vede în filme. Evident, e un lucru mai ușor de zis decât de făcut, iar visele lui Pearl au nevoie de ceva muncă (și sânge) pentru a fi îndeplinite. X duce povestea mai departe, în anii 80, când un grup de tineri închiriază o cabană pentru a realiza filme pentru adulți. Ce legătură e între asta și Pearl, te las pe tine să descoperi. X se găsește pe HBO Max.

Prey

© 2022 20th Century Studios.

Direct de pe Disney+ vine un film horror pe care aș zice că poți să îl vezi și cu copiii mai mari din familie, sau cu cei care nu vor să vadă filme horror. Prey e cel mai nou film din seria Predator și teoretic este un film horror, însă cea care primează aș zice că e acțiunea. Prezintă povestea sosirii pe Pământ a unui tânăr Predator, care ajunge în timpul națiunii Comanche și pe care încearcă să îl oprească o tânără războinică, numită Naru (Amber Midthunder). Scenele horror sunt destul de rare, și mă îndoiesc că te vor speria, însă filmul este unul bun, și un punct de plecare excelent pentru o nouă serie Predator.

From

Am început cu un serial, deci terminăm cu altul. From se găsește pe HBO Max (sau MAX, Dumnezeu știe care mai e numele), și subiectul principal este reprezentat de misterul în care este învăluit un oraș din mijlocul Americii, unde toți cei care intră sunt blocați și nu mai pot ieși. În plus, seara, ființe misterioase apar, încercând să îi ademenească pe locuitori în afara locuințelor pentru a-i ucide. From are două sezoane momentan, și se lucrează la al treilea, deci e singura poveste fără un final clar din lista aceasta, dar merită atenția ta chiar și așa. Nu e cel mai complex serial, horror-ul pe care îl prezintă e în mare fix ce te-ai aștepta să vezi, dar misterul este suficient cât să te prindă și să nu te mai lase până nu îl termini.

Etichete: , , , , , , , ,