Apple a anunțat evenimentul „Scary Fast” pentru luna octombrie. Ce produse vor fi lansate

Scris de | 25 octombrie, 2023
Apple a anunțat evenimentul „Scary Fast” pentru luna octombrie. Ce produse vor fi lansate

După evenimentul de lansare pentru seria iPhone 15 din septembrie, credeam că Apple a încheiat anunțurile pentru anul 2023, mai ales că în urmă cu doar câteva zile a lansat un nou Apple Pencil, fără prea multă „fanfară”. Compania americană are însă pregătite câteva produse noi, pe care le vom vedea foarte curând. Întrucât lansarea este programată în jurul datei de Halloween, compania a ales un nume tematic pentru acest eveniment: „Scary Fast”, ceea ce sugerează că orice noi produse va anunța, acestea vor fi semnificativ mai rapide decât modelele anterioare.

„Specialiștii” spun că vom primi noi laptop-uri cu procesoare Apple Silicon M3

Deși nu știm exact ce vom vedea din partea Apple în noaptea de luni spre marție, pe 31 octombrie, începând cu ora 02:00 a României, cel mai bine „conectat” analist de afaceri atunci când vine vorba despre Apple, taiwanezul Ming-Chi Kuo, spune că este vorba despre noi laptop-uri. Apple a lansat chiar la începutul acestui an modelele MacBook Pro cu procesoarele M2 Pro și M2 Max, însă zvonurile afirmă că acestea vor fi înlocuite rapid în ofertă de noi modele echipate cu procesoarele M3.

Până în prezent, M3 a existat doar la nivel de zvon, întrucât nu a fost lansat niciun produs bazat pe această serie de procesoare. Întrucât Apple a cumpărat cam toată capacitatea de producție pe 3nm de la TSMC pentru anul acesta, iar A17 Pro a fost primul cip de acest gen lansat, M3, M3 Pro și M3 Max sunt de asemenea așteptate pe noul proces de fabricație, lucru care va permite un aport major de performanță față de generația trecută. Unul dintre motivele pentru care laptop-urile MacBook Air și Pro  cu M2 nu se vând atât de bine este diferența mică de performanță între acestea și generațiile anterioare cu M1.

Există deja un stream programat pentru data de 30 octombrie pe canalul oficial Apple de pe YouTube.

Astfel, ne putem aștepta la îmbunătățiri semnificative pe modelele de laptop-uri vizate. Întrucât recent a fost lansat un MacBook Air de 15” cu M2, probabil că această serie nu va fi încă actualizată. Totuși, modelul MacBook Pro de 13”, pe design-ul vechi ar putea face trecerea la M3 „standard”, în timp ce variantele de 14 și 16” vor primi M3 Pro și M3 Max.

iMac ar putea fi de asemenea un candidat pentru upgrade

Conform Mark Gurman de la Bloomberg, jurnalist cu surse de încredere din jurul companiei Apple, computerele din gama MacBook Air, Mac Mini, Mac Studio și Mac Pro, nu vor fi actualizate în cadrul acestui eveniment. Totuși, pe lângă MacBook Pro, iMac este un candidat bun pentru un refresh la M3. Modelul curent, lansat în 2021 cu M1, este încă la vânzare și nu a primit upgrade la M2. Acest upgrade ar putea reprezenta un aport imens de performanță pentru gama all-in-one de la Apple.

Kuo susține că lansarea atât de rapidă a noilor modele de MacBook Pro cu M3 după lansarea din ianuarie a variantelor M2 este o nouă încercare a companiei pentru a îmbunătăți vânzările în această categorie de produse. Dacă strategia nu va funcționa, următorul efort de acest gen va fi în 2025, când va realiza un MacBook Pro cu un design complet nou. Tot atunci, compania ar putea lua în calcul dezvoltarea unui nou model de MacBook mai accesibil.

Este important de menționat că în acest moment, cel mai ieftin MacBook este Air-ul de 13” cu procesor M1, lansat în 2020, care nu a primit nici o reducere din prețul  de bază și nici vreun upgrade de stocare sau RAM în varianta de bază pentru a încuraja vânzările, deși a fost mai des inclus în oferte de reducere punctuale. Modelele cu M2 au fost lansate la un preț cu aproximativ 30% mai mare, ceea ce a dus la scăderi în vânzări. Un nou MacBook de 1000 de dolari/euro cu performanță ridicată și design modern ar putea fi ceea ce lipsește din oferta Apple.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: MacRumors