iMac cu M3 primește doar un upgrade de procesor și Wi-Fi mai rapid

Scris de | 31 octombrie, 2023
iMac cu M3 primește doar un upgrade de procesor și Wi-Fi mai rapid

Lansarea Scary Fast de la Apple nu a fost una în care s-au întâmplat foarte multe. În afară de o prezentare rapidă a noilor procesoare M3 și a noilor modele MacBook Pro, doar un nou iMac a mai fost prezentat. Acesta din urmă primește primul upgrade după doi ani pe piață, făcând saltul de la originalul procesor M1 direct la noul M3. Nu vedem M3 Pro sau Max pe acest model, însă Apple se laudă că acesta va fi excelent pentru un upgrade de la versiunile iMac cu Intel de acum mulți ani.

iMac primește cel mai mare salt de performanță, raportat la generația anterioară

Cei care au un iMac M1 nu au foarte multe motive de upgrade, însă. Noile computere arată exact la fel, vin în exact aceleași culori vii și sunt echipate din fabrică cu mouse și tastatură. Ecranul de 24” rămâne acel Retina 4.5K, iar Apple spune că performanța lui M3 ar putea fi, în anumite cazuri de utilizare, de două ori mai mare față de varianta cu M1. Poate în cazuri de utilizare AI, întrucât la capitolele CPU și GPU, diferențele sunt mai degrabă pe la 30% pe CPU și maxim 50% pe partea de GPU.

Ce primește noul iMac în plus față de versiunea M1 este o conectică wireless de generație mai nouă. Vorbim despre Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3, care va asigura conexiuni mai rapide de date pentru internet și accesorii. Și aceste modele pot fi configurate cu până la 24 GB RAM și 2 TB stocare, dar prețurile de upgrade vor depăși cu mult bunul simț pentru ce primești de acei bani.

Varianta de bază cu 256 GB stocare internă, 8 GB RAM și procesor cu 8 nuclee CPU și GPU pornește de la 1.599 euro, la fel ca modelul anterior. Acesta este echipat cu mai puține port-uri USB, vine cu tastatură fără Touch ID și nu include un alimentator cu port Ethernet. Pentru aceste avantaje și un GPU cu 10 nuclee extra trebuie să plătești 1.829 euro, conform site-ului Apple Germania.

La fel ca în cazul MacBook Pro de 14” cu M3 „standard”, nicio configurație de bază nu vine cu mai mult de 8 GB RAM. Cea mai scumpă configurație de listă primește în plus doar stocare de 512 GB față de modelul anterior, la 2.059 euro. Pentru upgrade la 16 GB RAM trebuie să plătești încă 230 euro, iar pentru 24 GB 460 euro. Un SSD de 1 TB adaugă 230 euro la varianta de 512 și unul de 2 TB încă 690 de euro.

iMac-ul cu M3 este deja disponibil pentru precomandă și va fi livrat începând cu săptămâna viitoare.

Etichete: , , , , , ,