PlayStation 5 de Black Friday: recomandări de jocuri și accesorii esențiale

Scris de | 9 noiembrie, 2023
PlayStation 5 de Black Friday: recomandări de jocuri și accesorii esențiale

PlayStation 5 va fi unul dintre produsele „vedetă” de la eMAG de Black Friday, cu un preț special de 1.999 lei pentru varianta cu disc, care se vinde de obicei la 2.699 lei. Astfel, mulți gameri din România vor „păși” pentru prima dată în universul PlayStation 5 odată cu această achiziție. Și dacă nu prindeți consola la reducerea de la eMAG, poate reușiți să o luați de la Altex, cu 2.399 lei, alături de un controller extra. UPDATE: Altex a listat consola la 1999 lei, fără controller extra, la fel că eMAG. Iată câteva recomandări de jocuri și accesorii pentru PlayStation 5 esențiale, în cazul în care abia vă cumpărați consola. Cu puțin noroc, multe dintre acestea vor fi reduse de Black Friday.

Jocuri esențiale pentru PlayStation 5, pe care să le urmărești de Black Friday

PlayStation 5 este deja de trei ani pe piață și, între timp, a strâns o selecție impresionantă de jocuri exclusive și nu numai. În primul rând, dacă aveți în plan să vă jucați online pe PlayStation 5, va trebui să cumpărați un abonament PlayStation Plus Essential. Acesta oferă acces la modurile online ale jocurilor, dar și la 2-3 jocuri complete, incluse în fiecare lună. Dacă vreți o selecție mai mare de jocuri, puteți opta pentru PlayStation Plus Extra, care include o selecție de câteva sute de jocuri atât pentru PlayStation 4, cât și pentru PlayStation 5, accesibile pe toată perioada abonamentului.

Dacă ați decis că nu vreți un abonament, sau că jocurile de pe acestea nu sunt de ajuns, iată ce jocuri v-aș recomanda să cumpărați:

God of War: Ragnarok – Unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului trecut, este disponibil doar pe PlayStation 5.

Horizon: Forbidden West – Un titlu open-world excelent care spune povestea planetei Pământ, cu mii de ani în viitor.

Gran Turismo 7 – Unul dintre cele mai populare simulatoare de curse de pe console, cu o selecție impresionantă de trasee și mașini, toate reproduse realist în joc.

Demon’s Souls – Un remake al primului joc „Souls”, realizat de Bluepoint games cu grafică modernă.

Ratchet & Clank: Rift Apart – Unul dintre cele mai „frumoase” jocuri de pe platformă, potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Returnal – O aventură rogue-like pe o planetă extraterestră misterioasă, care captează jucătorul într-un ciclu infinit, cu o grafică de excepție și o atmosferă de filme horror precum Alien.

Marvel’s Spider-Man Remastered (digital only), Spider-Man Miles Morales și Spider-Man 2 – Întreaga serie de jocuri Marvel’s Spider-Man este disponiblă pe PlayStation 5 în 4K.

Spider-Man 2

The Last of Us Part 1 – Remake-ul unuia dintre cele mai bune jocuri lansate vreodată, cu grafică modernizată.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection – Uncharted 4 și expansion-ul său satandalone, într-un singur pachet.

Final Fantasy 16 – Cel mai nou titlu al legendarei serii de jocuri JRPG, cu grafică impresionantă și un gameplay modernizat.

EA FC 24 – Succesorul spiritual al seriei FIFA de la Electronic Arts.

Grand Theft Auto V – Chiar dacă suntem pe cale să primim următorul joc din serie, GTA 5 este în continuare unul dintre cele mai populare jocuri din lume.

Accesorii esențiale pentru PlayStation 5 care ar putea fi disponibile la preț bun de Black Friday

Iată ce accesorii trebuie neapărat să îți iei pentru PlayStation 5 pentru o experiență „completă”.

Controller DualSense – Un al doilea controller nu strică niciodată. Fie că ai nevoie de încă unul pentru a juca jocuri în coop local, sau că vrei să ai unul de rezervă atunci când se termină bateria, al doilea controller este bun de avut. Sunt disponibile în mai multe culori.

Statie de Incarcare DualSense – Sony a lansat și o stație de încărcare pentru două controller-e DualSense simultan, pentru a fi sigur că ești oricând gata de joc.

Kingston Fury Renegade

SSD Kingston Fury Renegade 2TB Kingston Fury Renegade de 2TB, în varianta cu heatsink este unul dintre cele mai rapide SSD-uri de tip PCI-Express 4.0 din piață și tocmai de aceea este perfect pentru PlayStation 5. Dacă vrei să extinzi spațiul de stocare de pe consolă, acesta este unul dintre cele mai bune, fiind chiar recomandat de producător. Există și în versiuni de 500GB, 1TB și 4TB.

Căști Sony Pulse 3D – Căștile oficiale wireless pentru PlayStation 5 de la Sony.

Accesorii opționale pentru PlayStation 5

Volan Logitech G29 – Dacă vrei să joci Gran Turismo 7, cea mai bună experiență de joc va fi pe un volan, iar G29 de la Logitech este unul dintre cele oficiale cu suport pentru acest titlu. Există și un schimbător manual care se vinde separat, care permite schimbarea vitezelor realist, compatibil cu jocul.

PlayStation VR 2 – Pentru o experiență complet imersivă de joc, PlayStation VR 2 este accesoriul „perfect” pentru PlayStation 5. Costă, de obicei, mai mult decât consola, însă oferă acces la o bibliotecă proprie de jocuri, dar și deblochează moduri VR în titluri pentru PlayStation 5, precum Gran Turismo 7.

Etichete: , , , , , ,