Primele detalii despre serialul Fallout, bazat pe celebra serie de jocuri video

Scris de | 29 noiembrie, 2023
Primele detalii despre serialul Fallout, bazat pe celebra serie de jocuri video

Avem câteva detalii noi despre serialul Fallout, care este produs de Amazon Studios și va fi difuzat exclusiv pe serviciul de streaming Prime Video. Se pare că povestea din prima adaptare „live-action” a faimoasei serii de jocuri va fi canonică, evenimentele fiind plasate în aceeași continuitate a jocurilor video. În cadrul acestui serial vor fi explorate câteva fire narative nemaivăzute până acum, precum originea lui Vault Boy, mascota seriei încă de la debutul din anii ’90.

Serialul Fallout are loc în aceeași continuitate a jocurilor video de la Bethesda

Alături de primele detalii, oferite de către Amazon către publicația Vanity Fair, avem și primele capturi de ecran din câteva dintre episoadele serialului. Atmosfera jocurilor video recente, precum Fallout 3, New Vegas și Fallout 4, pare să fie intactă, acestea servind drept referințe vizuale. 

Acțiunea serialului are loc în anul 2296, la 219 ani după holocaustul nuclear al universului Fallout. În ciuda faptului că Amazon lucrează alături de studioul Bethesda (deținătorul licenței Fallout), se pare că libertatea creativă nu a fost îngrădită, conform detaliilor oferite de Todd Howard, șeful studioului de jocuri. De altfel, povestea originii lui Vault Boy ar fi fost o idee originală a scenariștilor serialului, care a fost lăudată de echipa de dezvoltatori de jocuri.

Din distribuția serialului Fallout vor face parte Ella Purnell, care o interpretează pe Lucy, în rolul principal, fiica „Overseer-ului” din Vault 33, buncărul anti-atomic în care s-a născut. Tatăl său, Overseer Hank este interpretat de Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Dune,), iar rolul lui The Ghoul (similar cu personajele omonime din Fallout cu mutații cauzate de radiații) este interpretat de Walton Goggins, cunoscut pentru rolurile sale de răufăcător din seriale și filme precum The Hateful Eight, Ant-Man, Tomb Raider sau The Shield.

În imaginile prezentate apare și faimoasa Power Armor, costumele de „vault dwellers” în culorile clasice cu albastru și galben și ceea ce par a fi rămășițele orașelor mari ale secolului XX.

La cârma acestui proiect sunt cei responsabili și pentru serialul Westworld, Jonathan Nolan și Lisa Joy. Debutul serialului va avea loc pe data de 12 aprilie 2024, pe Amazon Prime Video. Dacă imaginile nu sunt de ajuns, există și un trailer care a fost filmat pe ascuns în cadrul unui preview de la Gamescom în timpul unei prezentări a jocului Starfield, înainte de lansare. Am atașat clipul mai sus în articol.

Etichete: , , ,

Sursa: Vanity Fair