Apple Watch Series 9 și Ultra 2, retrase de la vânzare în SUA. Compania ar fi utilizat brevete fără licență

Scris de | 18 decembrie, 2023
Apple Watch Series 9 și Ultra 2, retrase de la vânzare în SUA. Compania ar fi utilizat brevete fără licență

Pare incredibil, însă Apple a anunțat că va scoate de la vânzare modelele Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 chiar în țara de origine a companiei: Statele Unite ale Americii. Cele mai populare smartwatch-uri din piață vor fi scoase de la vânzare pe 21 decembrie de pe magazinele online ale companiei și 24 decembrie din magazinele fizice din SUA, cea mai mare piață de desfacere pentru aceste produse. Chiar și perioada este destul de „nefericită” pentru Apple, întrucât în săptămâna de dinainte de Crăciun se fac de obicei foarte multe achiziții pe ultima sută de metri.

Apple a folosit brevetele companiei Masimo fără să licențieze tehnologiile

Apple ia acești pași în preîntâmpinarea unei decizii care ar urma să aibă loc pe 25 decembrie, de Crăciun. Atunci expiră termenul pentru revizuirea prezidențială a cazului în care compania Apple este acuzată de către Masimo, un jucător din piața de tehnologii medicale, că a folosit în noile sale ceasuri brevete fără să plătească o licență.

Aceste tehnologii acoperă felul în care Apple Watch Series 9 și Ultra 2 măsoară saturația de oxigen din sânge, o funcție care există pe Apple Watch încă de la Series 7. Se pare că modificările hardware și software aduse modelelor din generația curentă adoptă o altă metodă pentru astfel de măsurători, care folosesc tehnologia brevetată de Masimo. Modelele anterioare de ceasuri, cât și Apple Watch SE vor rămâne însă la vânzare.

Se pare că doar magazinele oficiale Apple vor scoate marfa neconformă de pe rafturi. Partenerii companiei, care au deja produsele în stoc, nu le vor retrage de la vânzare, deci cei care vor apela la lanțurile mare de magazine de specialitate americane vor avea șansa să găsească un Apple Watch pentru Crăciun, atât online, cât și offline.

Decizia finală în acest caz va fi luată pe 25 decembrie de către președintele SUA, Joe Biden, care poate ordona retragerea produselor de la raft. Având în vedere că Apple a anunțat deja retragerea produselor, compania se așteaptă, cel mai probabil, la o decizie nefavorabilă. Următorul pas ar putea fi contestarea deciziei la curtea de apel, un acord cu Masimo pentru licențierea tehnologiilor, sau un update de software care să evite utilizarea tehnologiilor companiei, adică dezactivarea funcției.

„Echipele Apple lucrează neîncetat pentru a crea produse și servicii care să înzestreze utilizatorii cu caracteristici de sănătate, wellness și securitate de top din industrie. Apple este în total dezacord cu ordinul și explorează o serie de opțiuni legale și tehnice pentru a asigura că Apple Watch este disponibil către clienți. Dacă ordinul va rămâne în vigoare, Apple va continua să ia toate măsurile necesare pentru a returna Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 clienților din SUA cât mai curând posibil.”, au declarat reprezentanții Apple.

Etichete: , ,

Sursa: Engadget