CES 2024 – Razer a lansat noua generație de laptopuri Blade

Scris de | 10 ianuarie, 2024
CES 2024 – Razer a lansat noua generație de laptopuri Blade

Ca în fiecare an, Razer a prezentat la CES 2024, în Las Vegas, noua sa gamă de laptopuri Razer Blade. Acestea au și câteva caracteristici comune precum:

  • Display Calman Verified: Fiecare model din această generație de Razer Blades dispune de ecran verificat Calman, asigurând acuratețe profesională a culorilor și fidelitate vizuală direct din cutie.
  • Iluminare cu Windows 11: Integrarea cu Windows 11 permite controlul iluminării dinamice, extinzând ecosistemul Razer Chroma. Această funcție le permite utilizatorilor să sincronizeze dispozitivele lor Razer Chroma și alte dispozitive compatibile terțe.
  • Audio cu integrare THX: Prin intermediul Razer Synapse, fiecare Razer Blade vine acum cu integrare completă THX. Acest upgrade permite utilizatorilor să se bucure de profiluri EQ personalizate sau să aleagă setările optimizate.
  • Garanție extinsă pentru baterie: Noile Razer Blades oferă o garanție a bateriei de până la 2 ani. Pentru asigurare suplimentară, RazerCare este disponibil în anumite regiuni, oferind până la 3 ani de acoperire extinsă.

Razer Blade 16

Razer Blade 16 se bucură de primul display OLED 240Hz pe un laptop de 16 inch din lume. La interior se află un Intel Core i9-14900HX, iar grafica merge până la un NVIDIA GeForce RTX 4090. GPU-urile pentru laptopuri NVIDIA RTX sunt dotate cu nuclee specializate AI Tensor, oferind performanță AI ridicată în aplicații creative, productivitate ultra-eficientă, gaming extrem de rapid și multe altele. Acestea vin și cu drivere preinstalate NVIDIA Studio pentru performanțe și fiabilitate îmbunătățite.

Caracteristici cheie:

  • Display OLED 240Hz 16”: Cu rezoluție QHD+, timp de răspuns de 0,2 ms și 100% gamă de culori DCI-P3, acest display vine și cu certificările VESA ClearMR 11000 și DisplayHDR True Black 500.
  • Opțiuni de afișare Dual Mode Mini-LED: Utilizatorii vor putea comuta între lucrul creativ în rezoluții mari și gaming cu frecvență de reîmprospătare ridicată – între UHD + 120Hz și FHD+ 240Hz.
  • Procesare de ultimă generație cu Intel Core i9 HX: În centrul lui Blade 16 se află Intel Core i9-14900HX, cu 24 de nuclee și capacitatea de a debloca overclocking-ul prin Razer Synapse.
  • Sistem de răcire avansat, cu tehnologie brevetată de cameră de vapori.

Razer Blade 14

Construit special pentru gameri aflați în mișcare, laptopul de gaming Blade 14 este cel mai portabil din gama Razer Blade. Actualizat cu procesorul AMD Ryzen 9 8945HS și dotat cu placa grafică pentru laptopuri NVIDIA GeForce RTX 4070 și un ecran QHD+ de 240 Hz, oferă performanță într-un design compact. Este echipat cu memorie DDR5 actualizabilă și cele mai recente opțiuni de conectivitate, precum USB4 și Wi-Fi 7

Caracteristici cheie:

  • Portabilitate: Cu 1,8 centimetri grosime și 1,8 kilograme greutate, Blade 14 rămâne portabil, oferind în același timp până la 10 ore de autonomie. 
  • Performanță accelerată de AI: Noul procesor AMD Ryzen 9 8945HS dispune de performanțe îmbunătățite de Ryzen AI pentru a spori sarcinile de lucru AI, cum ar fi Microsoft Windows Studio effects sau Microsoft Copilot în Windows 11.
  • Experiență vizuală: Blade 14 are un ecran QHD+ de 240Hz, acum verificat de Calman pentru o acuratețe mai mare a culorilor.
  • Putere: Blade 14 dispune de placa grafică NVIDIA GeForce RTX 4070 cu până la 140W TGP (115W bază + 25W Boost) pentru a maximiza experiența în mișcare.

Razer Blade 18

Programat să apară mai târziu în acest an, Razer a oferit o privire în avanpremieră cu modelul Blade 18 din 2024. Acesta este echipat cu primul ecran 4K de 18 inchi la 165Hz din lume și vine cu Thunderbolt 5, ultima versiune a protocolului de conectivitate de înaltă performanță dezvoltat de Intel. Anunțat pentru prima dată în septembrie 2023, Thunderbolt 5 permite utilizatorilor să conecteze mai multe ecrane de gaming cu rezoluție înaltă, stocare de mare viteză și dock-uri all-in-one, prin Bandwidth Boost, cu o viteză de până la 120 Gbps, de trei ori mai multă bandă de lățime decât protocolul de conectare curent.

Mai multe detalii despre Blade 18 vor fi dezvăluite mai aproape de data lansării sale.

Razer USB-C Dock

Razer USB C Dock este un dock USB C portabil cu 11 porturi, compatibil cu laptopurile și desktopurile Windows și Mac.

Caracteristici cheie:

  • Design extins cu 11 porturi: Dock-ul este echipat cu o varietate de porturi, inclusiv 4 USB-A, 2 USB C, Ethernet Gigabit, HDMI, un jack audio combo de 3,5 mm și sloturi pentru carduri SD/MicroSD UHS-I.
  • Suport 4K la 60 Hz prin HDMI.
  • Sunet surround 7.1.
  • Realizat dintr-un aliaj de aluminiu optim din punct de vedere termic, designul dock-ului este rezistent și oferă o gestionare termică eficientă.
  • Dock-ul suportă încărcarea laptopului cu 85 W.
  • Compatibilitate universală, inclusiv PC-uri, MacBook-uri, iPad-uri și Chromebook-uri.

Prețuri

Razer Blade 16 este disponibil deja, la un preț începând de la 3499 de euro.

Detalii privind prețul lui Razer Blade 14 vor fi anunțate mai aproape de data startului precomenzilor, pe 23 ianuarie 2024.

Razer USB C Dock este disponibil deja, la un preț începând de la 139 de euro.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,