CES 2024 – Razer anunță prima pernă de gaming cu feedback haptic și noul Iskur V2

Scris de | 10 ianuarie, 2024
CES 2024 – Razer anunță prima pernă de gaming cu feedback haptic și noul Iskur V2

La CES 2024, în Las Vegas, Razer a dezvăluit Razer Sensa HD Haptics, o inovație pusă în valoare prin intermediul Proiectului Esther. Razer Sensa HD Haptics are rolul de a îmbunătăți experiența de gaming prin estomparea granițelor dintre realitatea fizică și lumea virtuală. Acum prezentat într-un covor pentru scaun, Razer Sensa face ca fiecare acțiune din joc – de la explozii la cel mai subtil sunet – să fie tangibil reală. Razer spune despre asta că reprezintă mai mult decât un salt în tehnologia de gaming, fiind o nouă dimensiune a experiențelor imersive.

În 2018, modelul Razer Nari Ultimate a introdus tehnologia Razer HyperSense prin intermediul actuatorilor cu bobină vocală de bandă largă și a procesării avansate a semnalului digital, oferind jucătorilor feedback haptic. În 2022, Razer a achiziționat Interhaptics, platforma de dezvoltare a hapticii pentru studiourile de jocuri.

Acum, în 2024, Razer culege roadele acestei achiziții, utilizând tehnologia Interhaptics, permițând o personalizare mai mare pentru dezvoltatori. Aceștia au control deplin asupra direcționalității hapticii, experiențelor cu mai mulți actuatori și integrării cu mai multe dispozitive între diferite platforme și periferice. În plus față de această gamă completă de funcționalități de personalizare, software-ul oferă și o soluție plug-and-play, posibilă prin conversia automată a sunetului în haptică HD.

Proiectul Esther, prima pernă de gaming cu haptici HD din lume, include:

  • Haptică cu bandă largă de înaltă definiție: Oferă senzații tactile complexe și realiste pentru imersiune. 
  • Haptică cu poziționare reală: 16 actuatori haptici creează un simț autentic al direcției, distanței și locației în joc. 
  • Curele ajustabile pentru potrivire universală: Compatibil cu majoritatea scaunelor de gaming și de birou, asigurând o configurație personalizată pentru gaming. 
  • Razer HyperSpeed Wireless: Oferă o latență ultra-scazută pentru gaming și o experiență fără întreruperi a conținutului media de pe dispozitivele compatibile.

Razer Iskur V2

Razer Iskur V2, urmașul scaunului de gaming de top al companiei americane, se distinge prin sistemul unic de suport lombar 6D ajustabil și adaptabil. Mecanismul cu arc nu numai că se ajustează în timp real la greutatea și la postura corpului tău, dar permite și personalizarea completă prin intermediul ajustărilor integrate ale curburii lombare. Razer Iskur V2 este adaptat perfect nevoilor individuale de confort, având capacitatea de a fi reglate atât proeminența, cât și înălțimea suportului lombar.

Iskur V2 dispune de perne cu spumă de înaltă densitate, și are o funcție de înclinare a șezutului și posibilitatea de a te întinde la un unghi de până la 152 de grade. Iskur V2 este realizat din piele sintetică superioară de grad EPU, iar brațele 4D ale scaunului oferă o personalizare extinsă în ceea ce privește înălțimea, poziția și unghiul, în timp ce perna pentru cap din spumă cu memorie oferă suport adaptat pentru cap și gât în timpul maratoanelor de gaming. Razer Iskur V2 e disponibil deja pe site-ul Razer, dar și la magazinele partenerilor autorizați, la un preț de 699 de euro.

Razer Aether Monitor Light Bar 

Razer a mai anunțat și cel mai recent produs din colecția Aether Gamer Room, Aether Monitor Light Bar, care se remarcă prin iluminare duală, cu LED-uri orientate atât spre față, cât și spre spate, special concepute pentru cei care se joacă sau lucrează în timpul nopții. Are un indice ultra-ridicat de Randament Cromatic (CRI) de 95, oferind iluminare pe o suprafață semnificativă de 60cm x 30cm, la 500 Lux. În centrul Aether Monitor Light Bar se află Razer Chroma RGB. LED-urile orientate spre spate proiectează efecte de iluminare, cu peste 16,8 milioane de culori disponibile.

Realizat pentru a completa majoritatea dimensiunilor și curburilor monitoarelor, Aether Monitor Light Bar oferă un mecanism de montare sigur și adaptabil. Această filosofie de design se extinde și la interfața de utilizator, care include controale tactile capacitive pentru o interacțiune fără probleme. Utilizatorii pot modifica cu ușurință luminozitatea, temperatura culorii și efectele Chroma. Alimentat de noul standard universal de conectivitate pentru casă inteligentă, Aether Monitor Light Bar este proiectat să funcționeze cu toate celelalte dispozitive și controlere pentru casă inteligentă suportate de Matter. Utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze setările și să creeze rutine automate cu ajutorul aplicației Razer Gamer Room, o unealtă simplă care aduce dispozitivele într-un ecosistem integrat.

Razer Aether Monitor Light Bar se alătură restului liniei de produse Razer Gamer Room prezentată la RazerCon 2023, care include Aether Lamp Pro, Aether Lamp, Aether Light Bulb, Aether Light Strip și Aether Light Strip Extender. Noul Light Bar costă 149 de euro și va fi disponibil din luna martie 2024, împreună cu întreaga linie Razer Gamer Room.

Etichete: , , , , , , ,