Jocurile Call of Duty se vor închide singure dacă activezi aim assist pe mouse și tastatură

Call of Duty

Sistemul anti-cheat din jocurile Call of Duty lansate recent a fost mai mereu un subiect controversat. La început scăpa hackeri printre degete, dar pe parcurs a devenit extrem de eficient în a prinde trișorii. Iar acum, după mai multe cereri din partea gamerilor, Ricochet îți va închide jocul dacă activezi funcția de aim assist pe PC atunci când folosești mouse și tastatură. Această măsură nouă va afecta jucătorii de Warzone, Modern Warfare 2 și Modern Warfare 3.

Sistemele noastre de securitate detectează acum jucătorii care folosesc diferite unelte pentru a activa funcția de aim assist atunci când folosești mouse și tastatură. Dacă ești detectat, aplicația Call of Duty se va închide. Folosirea în mod repetat al acestor unelte poate duce la alte acțiuni împotriva contului.

Măsura aceasta a fost luată în mod special pentru gamerii de pe PC. Funcția de aim assist a fost introdusă în Call of Duty acum mulți ani pentru a-i ajuta pe jucătorii de pe console să țintească mai bine întrucât jocurile first-person shooter sunt foarte dificile din controller fără zeci de ore de antrenament. Activarea funcției pe PC, pentru jucătorii care folosesc mouse și tastatură, le oferea acestora un avantaj foarte mare, având acum și ajutor la țintit, pe lângă libertatea foarte mare oferită de mouse.

Asta este doar una dintre multele măsuri pe care cei de la Activision le-au introdus în sistemul anti-cheat Ricochet pentru a preveni trișorii din a le strica experiența de joc celorlalți gameri. În trecut, compania a introdus tot felul de chestii interesante în anti-cheat-ul lui Call of Duty, precum o parașută care nu funcționa dacă aveai un cheat activ, astfel picai în gol și mureai, ba chiar îți „fura” arma din mână, sau făcea adversarii invizibili. Din păcate, ăsta este genul de măsuri pe care trebuie să le ia Activision în ziua de astăzi, pentru a preveni anumiți jucători de la a trișa.