Senua’s Saga: Hellblade 2 se lansează în sfârșit în mai 2024. Va fi doar în format digital

Scris de | 19 ianuarie, 2024
Senua’s Saga: Hellblade 2 se lansează în sfârșit în mai 2024. Va fi doar în format digital

Unul dintre motivele principale pentru care eu unul m-am orientat către un Xbox Series X în 2020, și nu către un PlayStation 5, a fost Senua’s Saga: Hellblade 2, un joc care a fost în dezvoltare pentru foarte mult timp și anunțat deja de mai bine de 5 ani (chiar înaintea lansării noii generații de console). Iată că, în sfârșit, pentru mine și alți fani Hellblade, Microsoft a venit și cu data oficială de lansare pentru sequel-ul poveștii lui Senua.

Senua’s Saga: Hellblade 2 va fi disponibil de la lansare pe Xbox Game Pass, și se lansează pe Xbox Series X/S, Windows și Steam, în data de 21 mai. Am avut parte de un nou preview al jocului aseară, în cadrul evenimentului Developer Direct, cu mai multe detalii despre atmosferă, sistemul de luptă și muzică și sunet (o parte esențială a primului joc).

Hellblade: Senua’s Sacrifice a fost lansat inițial pe PlayStation 4 în 2017, venind pe Xbox One un an mai târziu. Ulterior, Xbox a cumpărat însă Ninja Theory, studioul din spatele jocului, confirmând în 2019 la Game Awards că partea a doua va fi disponibilă exclusiv pe Xbox și PC. Investițiile în Hellblade 2 au fost considerabile, și includ un nou studio pentru motion capture și folosirea Unreal Engine 5. Jocul are în loc în Islanda secolului al X-lea, iar cei de la Ninja Theory au anunțat că va fi subtitrat în 26 de limbi – rămâne să vedem dacă și româna va fi una dintre ele.

Din nefericire pentru colecționari, Senua’s Saga: Hellblade 2 va fi disponibil exclusiv în format digital, și nu va exista o versiune fizică. Interesant este că și prețul va fi mai redus, jocul urmând să coste 50 de dolari în Statele Unite. Hellblade: Senua’s Sacrifice a primit totuși o variantă fizică la un an după lansare, deci istoria ar putea fi similară cu partea a doua a jocului.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,