Galaxy S24 pierde deja exclusivitatea pe o funcție AI: Circle to Search, disponibil pe Pixel

Scris de | 25 ianuarie, 2024
Galaxy S24 pierde deja exclusivitatea pe o funcție AI: Circle to Search, disponibil pe Pixel

Seria Galaxy S24 a avut exclusivitate pe o funcție nouă cu AI pentru un total de 7 zile, de la dezvăluirea oficială a dispozitivelor, până astăzi. Google a lansat un nou update Pixel „surpriză” care include noi capabilități AI, printre care și „Circle to Search”, funcția pe care Samsung a prezentat-o cel mai mult în campania sa de promovare. Se pare că, dacă ai deja un telefon Pixel, nu mai ai nevoie să faci „upgrade” la un Samsung, întrucât telefonul tău poate deja să folosească AI pentru căutări, editări de fotografii și alte funcții de acest gen.

Google lansează Circle to Search pe telefoanele Pixel

Tradițional, Google lansează actualizări de securitate în fiecare lună pentru telefoanele Pixel, unele dintre ele oferind uneori chiar și rezolvări pentru diverse probleme minore. La sfârșitul unui trimestru, compania lansează și câte un update mai mare, „Feature Drop”, care aduce funcționalitate nouă. Astfel, lansarea Circle to Search pe Pixel este o adevărată surpriză, întrucât următorul Feature Drop era așteptat abia prin luna martie.

Cumva, această lansare taie puțin din entuziasmul pentru funcțiile AI din telefoanele noi de la Samsung. Circle to Search pare să fie, de fapt, o funcție nouă Google, și nu una care va fi exclusivă dispozitivelor Samsung. Ne putem aștepta ca aceasta să apară pe mai multe telefoane anul acesta, deci modelele din gama Galaxy S24 pierd exclusivitate în acest fel pe una dintre funcțiile noi majore pentru această lansare. La fel ca pe Galaxy, pentru a porni Circle to Search, trebuie să ții apăsat pe bara de navigație de jos, și să încercuiești cu degetul un element de pe ecran pentru căutări vizuale.

Pe lângă Circle to Search, noul update Pixel aduce și Magic Compose în Google Messages, o altă funcție AI care te ajută să scrii mesaje prin utilizarea tehnologiei Google Bard. Această funcție era deja în beta, dar acum este lansată oficial. O altă capabilitate nouă este Photomoji. Aceasta permite, la fel ca pe iOS, să realizezi sticker-e folosind imagini din galerie, pe care le poți apoi trimite în aplicații de chat. Toate telefoanele începând cu Pixel 5a vor primi această funcție.

Adio, Nearby Share. Quick Share este acum metoda implicită de partajare fișiere prin Wi-Fi pe Android

Nu în ultimul rând, noul update face schimbarea anunțată de Samsung săptămâna trecută. Nearby Share, alternativa Android la AirDrop se transformă acum în „Quick Share”. Quick Share era versiunea proprietară Samsung de transfer de fișiere între telefoanele și dispozitivele Galaxy, dar acum devine varianta implicită de partajare de fișiere prin Wi-Fi între toate telefoanele Android, Chromebook și chiar PC-uri cu Windows care au aplicațiile necesare instalate. Quick Share va veni pe toate telefoanele cu Android care folosesc Android 6 sau mai nou.

În SUA, Pixel 8 Pro mai primește o funcție nouă: posibilitatea de a măsura temperatura la nivelul pielii folosind senzorul de temperatură din zona camerei foto. Se pare că Google a primit, în sfârșit, aprobarea necesară din partea FDA pentru a oferi această capabilitate. Inițial, telefonul putea lua doar temperatura obiectelor din jur, nefiind „calibrat” pentru a măsura temperatura persoanelor.

Actualizarea ar trebui să apară pe telefoanele utilizatorilor de telefoane Pixel care încă au suport software de astăzi, 25 ianuarie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Police