Microsoft a atins valoarea de 3 trilioane de dolari

Microsoft

Microsoft a devenit a doua companie din lume care atinge valoarea de trei trilioane de dolari, după ce Apple a reușit această performanță acum doi ani. Asta vine ca o lovitură în ego pentru creatorii iPhone-ului, mai ales că de curând Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume. Asta s-a întâmplat după ce valoarea acțiunilor la bursă (NASDAQ: MSFT) a urcat cu 1.5 procente. De atunci, se tot luptă cu Apple pentru poziția fruntașă, dar va fi o bătălie grea întrucât gigantul din Cupertino continuă să crească pe zi ce trece.

Motivul principal pentru care acțiunile Microsoft au crescut simțitor în ultima vreme este interesul companiei pentru domeniul AI. Încă de când a prezentat Copilot, gigantul tech se bucură de o creștere însemnată și pare că lucrurile nu se vor schimba curând. În ultima perioadă au cumpărat câteva companii AI mici, iar investițiile de peste 10 miliarde de dolari în OpenAI au început deja să dea roade. Asistentul AI Copilot este acum integrat într-o mulțime de produse și servicii din catalogul companiei, fiind un element vital din experiența de utilizare a următorului sistem de operare pentru PC-uri, fie el Windows 12 sau Windows 11 2H24.

O altă sursă importantă de venit pentru compania americană este divizia de gaming. Ecosistemul Xbox se bucură de un succes enorm în ultima vreme, iar după achiziția Activision-Blizzard, cei de la Microsoft au arătat că sunt serioși și vor să aibă un impact în piață. Și să nu uităm nici de celelalte achiziții ale gigantului tech, nume precum Mojang, Bethesda, LinkedIn, GitHub și Xamarin. Vom afla mai multe despre planurile de viitor ale celor de la Microsoft săptămâna viitoare, atunci când compania își va publica raportul fiscar pentru al doilea trimestru al anului 2024.