ROG Ally 2, confirmat de un oficial ASUS. Când se lansează

Scris de | 25 ianuarie, 2024
ROG Ally 2, confirmat de un oficial ASUS. Când se lansează

ASUS pare că își dorește să aplice strategia pe care o are pe piața de laptop-uri de gaming și în zona de PC-uri handheld din gama ROG Ally, întrucât deja un reprezentant al companiei a confirmat că anul acesta ar trebui să vedem o lansare pentru Ally 2. Publicația Techlusive din India raportează că Arnold SU, Vice President – Consumer and Gaming PC, System Business Group în cadrul ASUS, a confirmat acest lucru într-un interviu exclusiv.

ROG Ally 2 ar putea veni chiar anul acesta

Declarația pe care Su a oferit-o este scurtă, însă dezvăluie o parte din planurile pe care ASUS le are în acest domeniu:

„cel mai probabil vom lansa o generație a doua de console handheld de gaming anul acesta. Vom continua să păstrăm capabilitățile Windows, dar ne vom concentra și mai mult pe gaming.”, a declarat Arnold Su.

Aceasta a mai dezvăluit că între 70.000 și 80.000 de unități ROG Ally au fost vândute doar în India, fiind considerat un produs de succes pentru regiune, întrucât este un dispozitiv pentru „early adopters”. Acesta a menționat că în alte țări mai dezvoltate, Ally a înregistrat un succes mai mare între pasionații de gaming portabil.

Este interesant însă faptul că Su vorbește despre faptul că Ally 2 va fi în continuare un computer cu Windows la bază, dar că se va concentra mai mult pe funcțiile de gaming. Asta înseamnă că toate criticile aduse la adresa originalului Ally, referitoare la gradul de dificultate în utilizarea dispozitivului în interfața Windows vor fi adresate, cel mai probabil într-o nouă versiune a software-ului Armoury Crate.

Îmbunătățirile ar putea veni, în special, la nivel software

Întrucât ASUS și Microsoft colaborează îndeaproape în dezvoltarea Ally, s-ar putea însă să vedem chiar și o interfață mai bine adaptată pentru astfel de dispozitive din partea producătorului Windows. Deja de anul trecut au apărut indicii că se lucrează la o interfață pentru dispozitive de gaming portabile, iar Ally 2 ar putea fi o șansă bună pentru a le lansa către publicul larg.

Trecerea pe un ciclu de lansare anuală nu este însă încurajator pentru cei care au cumpărat prima generație Ally. Suportul software s-a dovedit a fi decent în primul an de la lansare, însă odată ce apare un nou model, nu este clar ce se va întâmpla cu originalul, dacă acesta va mai primi actualizări de optimizare a performanței sau pentru a corecta eventualele probleme care ar putea apărea pe parcurs, sau pentru a rezolva incompatibilitatea cu jocuri mai noi.

În comparație, Valve a lansat modelul OLED de Steam Deck la un an și jumătate distanță, cu hardware comparabil, schimbările fiind mai degrabă la nivelul ecranului și bateriei, care sunt semnificativ mai calitative. Compania spune că nu se așteaptă la un Steam Deck 2 în următorii 2-3 ani, întrucât nu sunt programate să apară componente care să îmbunătățească semnificativ experiența de joc.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techlusive