Xperia 1 VI va avea zoom pe toate cele trei camere, o premieră pe piața de smartphone-uri

Scris de | 30 ianuarie, 2024
Xperia 1 VI va avea zoom pe toate cele trei camere, o premieră pe piața de smartphone-uri

Sony și-a declarat interesul anul trecut pentru a continua seria de smartphone-uri Xperia, în ciuda faptului că acestea nu se bucură de un succes mare în piață. De altfel, publicul țintă al acestor telefoane nu mai pare să fie publicul larg, ci mai degrabă publicul care este deja utilizator al camerelor foto mirrorless din gama Alpha și doresc să păstreze o experiență similară de captură pentru imagini și clipuri video și pe smartphone. Xperia 1 VI, următorul flagship al companiei, este programat să fie prezentat oficial la MWC, iar primele imagini dezvăluie caracteristicile hardware ale camerelor de pe spatele telefonului.

Senzorii Exmor T oferă rezoluție de 48 megapixeli și zoom prin crop pe Xperia 1 VI

Sony este cel mai mare producător de senzori foto din piață, fiind responsabil pentru hardware-ul din spatele unora dintre cele mai performante telefoane la capitolul captură foto din piață. Astfel, compania pare că dorește să demonstreze aceste tehnologii pe dispozitivele sale, iar Xperia 1 VI va fi „gazda” a nu mai puțin de trei senzori „identici” Exmor T, senzorul „stacked” de 48 megapixeli prezentat anul trecut.

Astfel, indiferent dacă faci o fotografie pe camera ultra-wide, wide sau tele, imaginile ar trebui să fie procesate la fel pe Xperia 1 VI, dar calitatea imaginilor va fi variabilă din cauza lentilelor și dimensiunilor senzorilor. Optica ZEISS T* nu va fi de ajuns pentru a ascunde faptul că senzorul principal are o dimensiune de 1/1.4”, pe când celelalte două vor avea 1/2.7”, cu pixeli de două ori mai mici.

Aceasta este prima dată când camerele ultrawide și tele de pe un telefon Xperia au parte de senzori de rezoluție mare, dar și lentile cu zoom optic variabil, lucru care va permite pentru prima dată zoom pe toate camerele. Conform imaginii publicate de contul @INSIDERSONY de pe rețeaua X, camera ultrawide va putea oferi zoom între 14 și 18mm. Apoi, camera principală va putea face un zoom 2x de la 24mm la 48mm, în timp ce camera cu zoom are un obiectiv periscopic 3x, echivalent cu 70mm, dar cu posibilitatea de a realiza zoom 6x 135mm. Camera cu zoom ar putea face apoi și un zoom 2x prin crop, până la un maximum de 12x, echivalent cu 270mm.

Aceasta nu este prima dată când Sony experimentează cu zoom optic variabil. Anterior, doar camera tele avea astfel de capabilități pe telefoanele Xperia, dar se pare că tehnologia este acum posibilă și pentru celelalte lentile. Desigur, avem parte aici doar de informații neoficiale, care ar putea fi greșite sau incomplete. Ar putea fi vorba, de asemenea, doar despre zoom prin crop pe senzor, fără optică avansată pentru zoom pe fiecare dintre aceste lentile.

Data de lansare pentru Xperia 1 VI va fi, cel mai probabil cândva prin vara acestui an, Sony preferând să anunțe telefoanele mai devreme și să le lanseze după câteva luni. Totuși, se pare că evenimentul de prezentare are loc pe 26 februarie, în prima zi de Mobile World Congress, la Barcelona.

Etichete: , , ,