Zenfone 11 Ultra va fi un ROG Phone 8 „rebranduit”. Imagini oficiale și lista de specificații

Scris de | 5 februarie, 2024
Zenfone 11 Ultra va fi un ROG Phone 8 „rebranduit”. Imagini oficiale și lista de specificații

Există zvonuri despre „unificarea” seriilor Zenfone și ROG Phone de la ASUS de câteva luni deja, iar acum avem primele detalii mai clare despre ce înseamnă asta. Se pare că producătorul taiwanez va lansa o versiune Zenfone 11 „Ultra”, pe lângă cea „standard”, care pare a fi un ROG Phone 8 Pro „rebrand-uit”. Design-ul și specificațiile sunt aproape identice între modele, singurele diferențe notabile fiind la exterior, unde modelul Zenfone este ceva mai „colorat”.

Zenfone 11 Ultra ar putea fi un ROG Phone mai ieftin, dar la fel de capabil

Informațiile despre Zenfone 11 Ultra au fost publicate pe Reddit de către utilizatorul Td3v1l, care includ fotografii cu telefonul. Acestea sunt extrase chiar din firmware-ul pentru ROG Phone 8 și prezintă un telefon aproape identic din punct de vedere al specificațiilor hardware și similar în design. Modulul de cameră, în special este asemănător, dar și spatele pare să semene, modelul de gaming fiind la rândul său simplificat în cadrul generației curente.

Avem imagini cu spatele dispozitivului Zenfone 11 Ultra, cu modulul de cameră, ecranul și cutia, dar și una în care pot fi observate mai multe variante de culoare: negru, argintiu, albastru, roz și verde, cu textură mată și accente lucioase. ROG Phone 8 Pro vine într-o singură variantă de culoare, neagră, cu accente glossy pe spate.

Unele mici diferențe se văd în cadrul modulului de cameră, care renunță la logo-ul ROG, iar Zenfone 11 nu pare să integreze LED-urile animate de pe spate. O mufă USB secundară, pe laterală, este de asemenea absentă de pe acesta.

Practic, primești un ROG Phone 8 fără „îmbunătățirile” de gaming, ceea ce nu este o afacere tocmai rea, dacă prețul este la rândul său mai mic. La interior, cele două telefoane vor fi, în mare parte, identice:

Specificații ASUS Zenfone 11 Ultra
Display6.78”, AMOLED, FHD+ (2.400 x 1.080), LTPO 1-120Hz refresh rate, 144 Hz max.
ProcesorSnapdragon 8 Gen 3
Camera   13MP Ultra-Wide Camera
50MP Wide Camera, gimbal OIS
32MP Telephoto Camera, 3x Optical Zoom, OIS
32MP Front Camera 
Memorie & Stocare16 + 512GB  max.
Baterie5.500 mAh
Încărcare   Încărcare prin cablu: 65W HyperCharge, Wireless 15W
Sistem de operareAndroid 14,  Zen UI
AlteleJack 3,5mm, difuzoare stereo Dirac
CuloriEternal Black, Skyline Blue, Misty Gray, Verdure Green, Desert Sienna

Se zvonea că Zenfone 11 ar putea fi lansat cu Snapdragon 8 Gen 4, însă acele teste erau probabil pentru modelul următor, Zenfone 12 sau chiar ROG Phone 9, care vor fi lansate, cel mai probabil, în 2025. Nu este clar însă când va lansa ASUS noul model Ultra. Anii precedenți, modelele Zenfone au debutat în timpul verii.

Etichete: , , ,

Sursa: via Android Authority