Sony vrea să aducă mai repede pe PC jocurile sale exclusive de PlayStation

Scris de | 15 februarie, 2024
Sony vrea să aducă mai repede pe PC jocurile sale exclusive de PlayStation

Sony ar putea să reducă diferența dintre lansările sale de jocuri exclusive de pe PlayStation și porturile acestora pe PC. Președintele companiei japoneze, Hiroki Totoki, a sugerat că ar dori ca PlayStation să fie mai agresivă în încercarea de a îmbunătăți marginile sale de profit, cu jocurile multi-platform fiind un element central al acestei idei. A clarificat însă că, prin multi-platform, se referă la PC și PlayStation, nu și la Xbox și Switch.

Întrebat de ce profitul Sony nu a cunoscut o creștere similară cu veniturile companiei, Totoki a declarat că hardware-ul și jocurile first-party sunt două zone importante pentru companie. În privința primei dintre ele, nu se așteaptă la vreo reducere a costurilor de producție, așa că nu vom vedea o scădere de preț pentru PlayStation 5 prea curând.

„În trecut, voiam să facem populare consolele noastre, iar scopul principal al unui titlu first-party este de a face consola mai populară” a notat președintele Sony, care mai spune că „dacă ai conținut first-party bun și pe alte platforme, precum computere, acesta poate ajuta la îmbunătățirea profitului”, sugerând că gigantul japonez ar dori să aducă mai multe titluri exclusive și pe PC. Este o schimbare de ton radicală de la declarațiile lui Herman Hulst, șeful PlayStation Studios, făcute în 2022. Acesta spunea atunci că gamerii de pe PC vor avea de așteptat „cel puțin un an” pentru a vedea jocuri first-party de PlayStation pe platforma lor. God of War (2018) și Spider-Man au apărut abia după 4 ani pe PC, iar Spider-Man: Miles Morales, după 2 ani.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Sony wants its PlayStation exclusives to come to PC earlier