Realme 12 5G va integra un „buton dinamic”, similar cu cel de pe iPhone 15 Pro

Scris de | 4 martie, 2024
Realme 12 5G va integra un „buton dinamic”, similar cu cel de pe iPhone 15 Pro

Dintre toate brand-urile de smartphone-uri din piață, Realme pare să fie cel care nu își ascunde deloc admirația față de Apple. În urmă cu doar câțiva ani, Realme anunța că lucrează la accesorii magnetice pentru telefoanele sale, anul trecut a lansat un telefon cu „Dynamic Island”, iar anul acesta anunță Realme 12 5G, primul său telefon cu „Dynamic Button”. Acesta este un buton programabil care poate oferi acces rapid la câteva funcții utile, nu foarte diferit de „Action Button” de pe iPhone 15 Pro.

Cu noul Realme 12 5G, brandul pare să își declare din nou în public admirația față de Apple

Realme 12 5G va fi, cel mai probabil, un smartphone de buget, dar așa cum ne-am obișnuit de la acest sub-brand Oppo, va fi echipat cu ceva hardware puternic. Pe de-o parte avem deja confirmarea că telefonul va integra o cameră de 108 megapixeli, iar acum știm că va încerca să aducă și ceva diferit: un buton dinamic programabil.

Printre funcțiile care sunt prezentate în imaginea de promovare a telefonului putem identifica deschiderea sertarului de aplicații, deschiderea camerei, lanternei sau activarea modului avion, setarea unui profil audio sau „do not disturb”, cât și modul de monitorizare a activităților sportive. Pentru cei care sperau că acesta va fi un buton dedicat, vestea proastă este că butonul „dinamic” este doar butonul Power cu posibilitatea de a primi funcții extra la o apăsare lungă. Funcțiile sunt însă similare cu cele de pe Action Button-ul lui iPhone 15 Pro.

Astfel, cei care preferă să țină apăsat pe Power pentru Google Assistant, probabil că nu vor putea păstra această funcționalitate dacă vor și capabilitățile butonului dinamic.

Lansarea lui Realme 12 5G este programată pentru 6 martie în India, cu un design cu margini drepte lucioase pe laterale, care aduc aminte de modelele recente iPhone. Sistemul de camere triplu pare însă să se inspire de la modelele Huawei din ultimii câțiva ani, cu un cerc poziționat central în partea din spate. Așa ccum am văzut pe modelele Realme 11 de anul trecut, capacul de pe spate va fi împărțit pe spate în două jumătăți pe verticală, cu o dungă.

Etichete: , , ,

Sursa: via GSM Arena