Honor Magic V2 review: Este acesta cel mai bun pliabil?

Honor Magic V2 review: Este acesta cel mai bun pliabil?

Honor Magic V2 este cel mai subțire pliabil din piață și are un atuu pe care Samsung Galaxy Fold 5 nu-l poate pune încă pe masă: are un ecran mare la exterior care-l face unul dintre cele mai "plăcubile" de utilizat telefoane de acest tip. Dar cum stă el la alte capitole, precum camera, bateria sau performanța?

Scris de | 8 martie, 2024

În toamna lui 2023, Honor anunța în cadrul IFA Berlin lansarea a celui mai subțire telefon pliabil de până la acea oră. Găsiți o serie de impresii de la acel moment realizate de colegul meu Andrei pe site-ul nostru, vă las link în descriere. Și Honor Magic V2 nu-i doar cel mai subțire, e și cel mai ușor de utilizat pliabil de până acum. Între timp, am reușit să punem și noi mână pe el și am luat parte și la adevarata lansare europeană, în Leipzig, unde s-a anunțat V2 Magic, dar și parteneriatul strategic cu Porsche Design care ne aduce o variantă facelift a modelului de bază V2, cu un design relativ nou pentru capacul din spate, cu linii inspirate de la mașinile Porsche, dar și o idee ceva mai scump. Dacă punem mână pe el, vi-l arătăm curând și pe acela.

Cel mai subțire pliabil

Revenind la Honor Magic V2, dacă ești pasionat de telefoanele pliabile, poate știai deja că acest telefon este deja disponibil pe piața din China de ceva vreme. Nu prea ai cum să nu remarci că este impresionant cu cei 9.9 mm grosime atunci când este pliat. Are un factor wow atunci când îl iei în mână, dar asta pentru că și restul pliabilelor din magazine încă au lucruri pe care le putem reproșa în termeni de greutate, grosime, cuta vizibilă pe ecranul interior, un ecran cam mic la exterior sau cine știe ce alte briz briz-uri care nu-mi trec acum prin minte. Și spunem din capul locului că are și minusuri.

Creez și puțin context înainte de a trece la recenzia detaliată a lui Honor Magic V2. Nu sunt la prima utilizare de pliabil. Am testat aproape toate modelele de Fold de la Samsung sau măcar mi-au trecut prin mână, am deținut un Galaxy Fold 4, am testat sau văzut și alte modele, iar de la sfârșitul lunii decembrie folosesc un Oneplus Open pe post de second phone. M-a convins review-ul lui Câtâlin de aici de pe canal și m-a făcut curios încât să-l am în buzunar. Până la momentul când mi-a sosit Magic V2 la teste, am zis că este cel mai bun pliabil pe care-l poți folosi în activitatea ta zilnică. În primul rând pentru că ecranul exterior, unde faci în mod normal cele mai multe activități și este suficient de mare ca să faci acțiuni pe care le faci în mod normal pe un telefon obișnuit, precum preluarea unui apel, răspunsul la un mesaj rapid sau navigatul pe rețele sociale. Ecranul mare, ala depliat, de asemenea mi s-a părut cel mai decent de pe un astfel de telefon, cu cea mai puțin observabilă cută la mijloc. Are și el minusurile lui și cel care-mi vine acum rapid în minte este camera bump-ul uriaș care te incomodează în utilizarea de zi cu zi.

Așadar și prin urmare, Honor Magic V2. Ce-i cu el, cât e de bun, cum e camera? Încerc să nu-mi scape nimic.

Ei bine, în primul rând el se poziționează din prima ca un telefon premium. Vine într-o cutie mare, elegantă, dar în care nu găsești mai multe decât poate te aștepți deja, chiar dacă ai parte și de o surpriză. Avem la pachet cu telefonul un încărcător și cablul de alimentare, ceea ce este mare lucrum o cheiță pentru SIM, dar și cea mai șmecheră husă pe care am văzut-o într-un pachet de telefon până acum.

Husa nu doar că păstrează textura capacului de pe spate, dar se atașează magnetic de rama telefonului și are un stand cu o balama pe care găsești și logo-ul companiei frumos ștanțat. Excelent standul pentru momentele când ești la birou și vrei sa ții telefonul orientat spre tine, dar și mai bun pentru momentele când ești pe un zbor și deschizi ecranul mare că să te uiți la un Film. Eu foloseam alte pliabile în modul lor de stand, adică deschideam jumătate din telefon și mă uitam practic la film pe jumătate de ecran. Această husă mi-a dat lumea peste cap și mi s-a părut o găselniță cel puțin extrem de practică.

 

Dacă alegi să folosești telefonul fără husă, vei remarca spatele. Modelul nostru de teste are un spate texturat în piele ecologică, foarte plăcut la atingere și care păstrează un grip excelent. O altă opțiune de culoare disponiblă este pe mov, cu un spate mat-lucios. Nici el nu arată rău. Camerele sunt plasate într-un bloc în partea superioară și la fel ca mai toate smartphone-urile de astăzi, depășesc destul de mult nivelul capacului. Nici nu cred că avea cum altfel la cât este de gros. Sau mai bine zis, cât este de subțire. 9.9 mm atunci când este pliat, 4.7 mm atunci când îl depliezi și o greutate de numai 231 grame. Pentru comparație, iPhone 15 Pro Max are 221 grame, Samsung Galaxy S24 Ultra atinge 232 grame, iar Galaxy Fold 5 atinge 253 grame.

Este un telefon care se pliază la interior, spre deosebire de Magic Purse sau alte pliabile Honor, care adopteau plierea spre exterior a unui ecran mare. Ecranul exterior are 6.43 inci, iar cel mare se extinde la 7.92 inci, ambele sunt LTPO și au un refresh rate variabil de la 1 până la 120 Hz. Sunt destul de luminoase, iar producătorul zice că au până la 2500 nits și s-au adăugat și tot felul de funcții care să facă vizualizarea ecranului mai plăcută.

Ecranul exterior ușor de folosit și transpune experiența pe care o ai un un telefon convențional, iar ecranul mare te lasă să interacționezi mai mult cu conținutul. În termeni de multitasking, Honor permite ferestre plutitoare sau utilizarea split screen, ceea ce este un plus în operarea de mai multe aplicații sau fișiere.

Per total, experiența de utilizare este una plăcută, dar am remarcat și un minus în faptul că telefonul este atât de subțire. Datorită magneților care apropie cele două ecrane la pliere, telefonul este mai dificil de depliat decât un Fold 5 sau un Oneplus Open. Și m-am trezit uneori în situația de a fi pe punctul să scap telefonul pe jos. Nu s-a întâplat, am avut grijă, dar să aveți și voi.

Snadragon Gen 2 la interior

Trecem la capitolul specificații. La data lansării, Honor Magic V2 reușea să includă cele mai bune componente pe care le puteai găsi pe un telefon la acel moment: procesor Snapdragon 8 Gen 2 și până la 1 TB spațiu de stocare intern. Este actual și astăzi, dar nu uitați că deja vorbim despre smartphone-uri cu procesor Snapdragon Gen 3, iar pliabilul Honor a rămas puțin în spate datorită timingului de lansare din Europa.

Oricum, e performant, aici nu încape îndoială. S-au obținut 1824 puncte în testul single core din Geekbench 6 și 4564 în testul multicore al aceluiași test, iar în WildLife Extreme din 3dMark s-au atins 3722 puncte, în timp ce în testul Wild Life Extreme Stress Test a ajuns la cel mai bun punctaj la 3718 puncte și a avut o stabilitate de 51.3%, ceea ce  nu e rău.

În termeni de utilizare zilnică, telefonul nu gâfâie și n-are probleme, ceea ce poate este mai important decât punctajul din testele de benchmark. Honor a anunțat și parteneriatul cu Asphalt 9pentru a îmbunătăți experiența de gaming pe pliabile, deci producătorul este atent și la acest aspect, ceea ce nu poate fi decât un lucru pozitiv.  

Telefonul folosește și o nouă tehnologie de baterie la interior, o unitate cu anod de litiu-silicon, de fapt două cellule în cele două unități unite printr-o balama. Rezultă o capacitate de 5000 mAh, aspect impresionant dacă ne uităm la dimensiunea telefonului și la greutatea acestuia. Pentru a răci componenele, Honor a adăugat un vapor chamber la interior, un sistem de răcire bionic ultra-subțire pe care nu știu unde au reușit să-l mai pună. Se încarcă la 66W și nu are încărcare wireless, cam singurul aspect pe care-l face mai bine Galaxy Fold 5 în fața acestui pliabil astăzi.

În termeni de interfață, avem încă Android 13 și Magic OS 7.2. De la ultima mea testare de telefon Honor, lucrurile s-au schimbat. În bine. Interfața s-a mai aerisit, avem multe opțiuni de customizare și totul este destul de intuitiv prin meniuri.

Cameră potentă

La nivel de camere, Honor Magic V2 are un ansamblu care sună bine pe hârtie: o cameră principală de 50 de megapixeli, cameră tele de 20 megapixeli, ambele cu stablizare optică, dar și o cameră ultrawide cu un senzor de 50 de megapixeli. Nici în practică lucrurile nu sunt rele.

Am utilizat Honor Magic V2 foarte intens în ultima vreme, pe vreme însorite sau pe unele umbrite și ploioase. Fotografiile realizate cu camera principală pe timp de vreme bună au ieșit destul de bune, cu multe detalii și culori vii și luminoase și n-au fost nici probleme de dynamic range. Telefonul preferă  să subexpună zonele luminoase , ceea ce este un mod onest de a proceda.

 

 

Camera ultrawide s-a dovedit a fi o surpriză plăcută, probabil mai ales datorită senzorului de 50 de megapixeli cu f/2.0. Are o lungime focală de 3 megapixeli, cam jumătate din ce oferă camera principală, iar în termeni de performanță, lăsăm imaginile să curgă pe ecran și vă spunem doar atât: dacă ai lumină bună, lucrurile ies foarte bine. Și vă încurajăm să folosiți acest tip de cameră atunci când e vorba de peisaje sau clădiri.

Când condițiile de lumină au fost mai întunecate, Honor Magic V2 a avut rezultate mixte, în special pe camera de zoom. Camera de zoom nu este una periscopică, astfel că are o lungime focală echivalentă cu 62 de mm. Avem zoom optic 2,5x și funcționează bine atât pentru peisaje, cât și pentru portret, dar atunci când treci la 10x lucrurile nu sunt extraordinare, mai ales în lumină mai scăzută.

Am realizat și o serie de portrete cu camera principală, dar nu pot să mă declar cel mai mulțumit de această funcție pe Honor Magic V2. Decent, dar nu extraordinar.

Pe de altă parte, partea de selfie-uri s-a dovedit de asemenea o surpriză, Honor a adus o cameră de 16 megapixeli cu f/2.2, iar lucrurile funcționează. Poți surprinde autoportrete atât cu camera selfie de pe ecranul exterior, cu camera de la interior, dar și cu camera principală. Ai și opțiune de a lărgi cadrul la 0.8x. așa cum știu mai toate smartphon-urile de astăzi și ai de asemenea opțiuni de beautification, ceea ce am dezactivat de la prima interacțiune. Pozele de tip portret mi-au plăcut, atât prin bokeh-ul aplicat, cât și prin tonurile de cuoare aplicate pielii.

Trecem și la fotografia de noapte, unde Honor Magic V2 nu excelează, dar nici nu dezamgește. Dacă te uiți pe ecranul telefonul nu vezi o diferentță atât de mare între fotografia normală și cea făcută cu Night Mode. Dar dacă scoți pozele pe un ecran mai mare, lucrurile se schimbă. Sunt diferențe în termeni de capturare a detaliilor. În continuare sfaturile rămân valabile: ține telefonul cât mai bine, nu-l mișca și doamne ajută. Glumesc. Nu pare să fie cazul de bătut capul, face halo-uri la luminile stridente din prim plan, dar reușește să facă un management bun de culoare și detalii. Nu folosi camera de zoom pe timp de noapte, nu o să obții cine știe ce.

Încheiem partea de cameră cu detalii despre filmare. La capitolul video, telefonul poate să capteze imagini la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă sau 1080 la 30 sau 60 fps. Imaginile sunt stabile, am filmat inclusiv când m-am dat în mașinuțe bușitoare sau în timp ce eram pe ATV, las imaginile să curgă și voi îmi puteți spune în comentarii cum vi s-au părut. De amintit că telefonul știe să filmeze și în LOG, ceea ce înseamnă că poți coloriza cadrele în post producție. Nu știu pe cați vă pasioneazaă, dar e un aspect important când vine vorba despre flagship-urile Honor, cât și pentru noi cei care lucrăm în domeniu, așa că ne-a plăcut acest lucru.

Concluzia connect

Cam atât pentru astăzi despre Honor Magic V2. Și ca să răspund la întrebarea din titlu, cred că este cel mai plăcut de utilizare smarpthone pliabil astăzi și categoric cel mai subțire dintre ele. 9.9 mm grosime. Nu-i lipsește mare lucru și poți să-l folosești fără emoții pliat ca un telefon obișnuit, iar la nevoie să îl depliezi și să te bucuri de ecranul mai mare pentru filme, jocuri sau multitasking. Eu am început și o carte pe el, iar formatul Kindle like îl prinde. Dar luat la rost față de un pliabil, Oneplus Open mi se pare mai robust, mai închegat, cel puțin cu o cameră mai potentă, în timp ce ultimul pliabil al celor de la Samsung, Fold 5, are o interfață mai atractivă și o serie de opțiuni mai bune pe partea de multitasking.

Dar e important că Samsung are acum competitori serioși pe segmentul pliabilelor, iar dacă în toamnă nu vor aduce cel puțin un ecran mai mare pentru panoul din față...poate că o să se zdrucine serios și fotoliul de rege pe acest segment.

Altfel, greu de zis care-i cel mai bun, toate sunt decente și cu extraordinar de multe funcții. Poate n-ar fi rău să facem o comparație cap la cap cu cele trei. Le dau temă colegilor mei la sfârșit de clip.

Honor Magic V2 costă undeva la 2000 de euro, dar vor fi promoții care vor rula fără îndoială în perioada următoare și n-ar fi rău să stați cu ochii pe el.

Etichete: , , , ,