AI-ul Sora, cel care creează clipuri video de la zero, va fi disponibil pentru publicul larg în acest an

Scris de | 14 martie, 2024
AI-ul Sora, cel care creează clipuri video de la zero, va fi disponibil pentru publicul larg în acest an

În curând vei avea ocazia să încerci Sora, Inteligența Artificială care e capabilă să creeze clipuri video fotorealiste de la zero. Într-un interviu acordat The Wall Street Journal, CTO-ul OpenAI, Mira Murati, spune că Sora va fi disponibil „în acest an” și că „data cea mare ar putea fi peste câteva luni”.

OpenAI a prezentat pentru prima dată Sora, AI capabil să genereze scene hiperrealiste pe baza prompturilor text, în luna februarie. Compania a dat voie inițial doar artiștilor vizuali sau cineaștilor să se „joace” cu Sora, dar acest lucru nu a împiedicat unele clipuri generate de AI să ajungă pe platforme precum X.

În plus, Murati spune că OpenAI are planuri de a „încorpora în cele din urmă” și partea audio, ceea ce ar putea face scenele chiar mai realiste decât sunt deja. Compania dorește, de asemenea, să permită utilizatorilor să editeze conținutul din videoclipurile produse de Sora, deoarece AI-ul nu creează întotdeauna imagini pfoarte recise. „Încercăm să aflăm cum să folosim această tehnologie ca un instrument cu care oamenii să poată edita și crea,” spune Murati pentru Journal.

Întrebată cu privire la datele folosite de OpenAI pentru antrenarea lui Sora, Murati nu a fost prea specifică și a părut să evite întrebarea. „Nu voi intra în detalii cu privire la datele folosite, dar a fost vorba de date publice sau date licențiate”, spune ea. Murati spune și că nu este sigură dacă au fost folosite videoclipuri de pe YouTube, Facebook și Instagram. Ea a confirmat pentru Journal că Sora folosește conținut de pe Shutterstock, cu care OpenAI are un parteneriat.

De asemenea, Murati a mai spus pentru Journal că Sora este „mult mai costisitor” de alimentat decât celelalte produse ale companiei. OpenAI încearcă să lanseze instrumentul și să-l facă „disponibil la costuri similare” cu DALL-E, modelul AI text-to-image.

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din SUA, din acest an, se apropie, îngrijorările cu privire la tool-urile de AI generativ și potențialul lor de a crea dezinformare au crescut exponențial. Murati spune că Sora, probabil, nu va putea produce imagini ale persoanelor publice, în linie cu politicile lui DALL-E. Clipurile vor avea aplicat, de asemenea, un watermark pentru a le distinge de cele reale.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: OpenAI’s Sora text-to-video generator will be publicly available later this year