Galaxy Z Fold6 ar putea fi primul pliabil Samsung cu titan la exterior

Scris de | 25 martie, 2024
Galaxy Z Fold6 ar putea fi primul pliabil Samsung cu titan la exterior

Acum că telefoanele premium au făcut trecerea la construcție din titan, mai rezistentă, era doar o chestiune de timp până când aceste materiale ajung și pe pliabile. De altfel, câteva modele din piață folosesc deja titan în construcția balamalei, dar Samsung va aduce construcția pliabilelor sale de top la următorul nivel. Se zvonește că Galaxy Z Fold6 va fi primul telefon pliabil cu ramă exterioară din titan și nu este deloc greu de crezut că exact așa va fi.

Titanul ar putea reduce semnificativ greutatea lui Galaxy Z Fold6

Galaxy S24 Ultra, cu ramă din titan a demonstrat că Samsung poate folosi acest material în construcția de smartphone-uri, iar următorul său pliabil flagship cu ramă din titan ar putea avea mai multe de câștigat de pe urma adopției acestui material. În primul rând, titanul este mai ușor decât aluminiul folosit pe generațiile anterioare. Întrucât greutatea este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale pliabilelor pe format „Fold”, orice reducere în greutate este binevenită.

Apoi, titanul ar trebui să fie mai rezistent la zgârieturi și șocuri mecanice decât aluminiul, deci am putea asista și la îmbunătățirea anduranței în timp a telefonului în urma căzăturilor și loviturilor normale de-a lungul mai multor ani de utilizare.

Se pare însă că doar Galaxy Z Fold6 ar urma să primească acest upgrade, nu și modelul Flip6, cel pe format clamshell, care este și modelul cel mai popular în rândul utilizatorilor.

Sursa acestor zvonuri este Tech_Reve, un leaker de pe rețeaua X, care, după ce a dat această informație a și dispărut de pe internet. Acesta a oferit leak-uri similare despre mai multe produse încă nelansate în ultimele câteva luni. Nu este clar dacă și-a șters contul de bunăvoie, sau dacă una dintre companiile despre care a lansat zvonuri l-a reclamat la X și a cerut eliminarea conținutului despre ele în urma unei plângeri DMCA.

După cele mai recente scurgeri de informații, este greu de știut cu certitudine când se vor lansa noile pliabile de la Samsung. Primele zvonuri plasau lansarea în vară, în luna iulie, însă cele mai recente informații sugerează că Samsung ar putea muta lansarea către septembrie, mai aproape de lansarea iPhone 16.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSM Arena