Jocurile de la PlayStation Plus în aprilie 2024: un titlu Minecraft și un AAA foarte nou

Minecraft Legends PlayStation Plus

Ca în fiecare sfârșit de lună, Sony a anunțat jocurile care vor intra în oferta PlayStation Plus Essential pentru următoarele patru săptămâni. Începând cu data de marți, 2 aprilie, fanii PlayStation vor putea descărca trei noi jocuri pe baza abonamentului lunar, unul dintre ele fiind chiar un soi de blockbuster lansat spre finalul anului trecut. Nici celelalte două nu sunt tocmai de lepădat, unul dintre ele fiind parte a seriei de jocuri Minecraft.

Immortals of Aveum, Minecraft Legends și Skul: The Hero Slayer, în aprilie pe PlayStation Plus

Immortals of Aveum, unul dintre titlurile de buget mare de anul trecut care însă nu pare că a avut și succesul dorit în piață, intră astfel în oferta PlayStation Plus. Acesta este unul dintre puținele jocuri singple player din ultimii ani bazat pe o licență complet nouă și care vine cu un concept nu foarte explorat anterior. Immortals este un shooter la persoana întâi, însă în locul armelor, personajul principal, Jak, folosește magie. Jocul are un fir narativ complex și prestații captate în definiție înaltă ale unor actori precum Darren Barnet și Gina Torres.

Dacă jocul vă atrăgea anterior, dar prețul nu, acum Immortals of Aveum va fi inclus în colecția PlayStation Plus pentru care, cel mai probabil, plătești deja. Acest joc va fi disponibil exclusiv pentru PlayStation 5, întrucât nu s-a lansat pe PlayStation 4.

Următorul pe listă este Minecraft Legends, un nou joc, lansat de curând, în universul celebrei serii de jocuri. Acesta combină elemente de strategie în timp real cu cele de acțiune, într-un joc care amintește, cel puțin la nivel de gameplay de alte tentative de acest gen din trecut precum Sacrifice sau Brutal Legend. Cu siguranță, fanii Minecraft se vor bucura să poată comanda trupele din universul jocului într-un astfel de titlu. Acest joc ar putea servi drept o introducere în genul de strategie pentru copii. Jocul va fi disponibil pe PlayStation Plus în variante de PlayStation 5 și PlayStation 4.

Ultimul joc de pe lista pentru luna aprilie este Skul: The Hero Slayer. Acesta pare să fie unul dintre titlurile 2D în stilul Metroidvania cu sistem de progresie rogue-like. Astfel, jocul trebuie reluat de la început la fiecare înfrângere, nivelurile sunt generate aleatoriu, iar anumite abilități și elemente de echipament deblocate vor putea fi păstrate de la o tentativă la alta. Acest joc va fi disponibil pe PlayStation Plus doar în varianta de PlayStation 4, care este compatibilă și cu PlayStation 5.

Nu uitați că până pe data de 2 aprilie aveți în continuare acces la selecția de jocuri pentru PlayStation Plus Essential din martie, care include hit-uri precum F1 23, Sifu, Hello Neighbor 2 și expansion-ul The Witch Queen pentru Destiny 2.

Toți abonații PlayStation Plus, fie că au planul Essential, Extra sau Premium, pot revendica aceste jocuri pe conturile lor, și le pot juca oricând, atât timp cât au un abonament activ de PlayStation Plus activ, indiferent de nivel. Chiar și dacă abonamentul expiră, dacă activezi abonamentul din nou, primești iar acces la aceste jocuri. Singura regulă este să le „revendici” atât timp cât sunt disponibile și să le adaugi în colecția personală de pe contul de PlayStation Network.