Apple nu s-a înțeles cu Samsung și alege BOE pentru ecranele iPhone SE

Scris de | 28 martie, 2024
Apple nu s-a înțeles cu Samsung și alege BOE pentru ecranele iPhone SE
Sursă: YouTube / 4RMD

Conform publicației ZDNet Korea (citată de IT Home), Apple ar fi găsit deja un partener pentru dezvoltarea de ecrane OLED pentru următorul model iPhone SE, cel care este așteptat abia la anul, cândva în primăvară. Acesta ar fi primul model SE care renunță la ecrane LCD, la butonul Home și la senzorul de amprentă Touch ID, și adoptă un design modern, cu margini drepte, similar cu ceea ce vedem pe variantele mai recente. Acest partener nu pare să fie însă Samsung, compania care furnizează ecrane pentru celelalte variante, ci BOE, compania chineză acuzată de Samsung că îi încalcă drepturile intelectuale.

iPhone SE 4 va fi primul model de buget de la Apple cu ecran OLED

Motivul pentru care Samsung s-ar fi retras din negocieri ar fi prețul per unitate, iar BOE ar fi fost singurul producător care să poată acoperi cererea Apple la prețul dorit. Articolul spune că Apple ar fi făcut o ofertă de 25 de dolari per display, în timp ce Samsung voia 30 de dolari. Un cost mai mare pentru componente ar însemna că telefonul ar fi mai scump la raft, iar Apple pare că are o țintă clară pentru locul pe care iPhone SE trebuie să îl ocupe în oferta sa.

În prezent, iPhone SE din generația a treia pornește în SUA de la 429 de dolari, în varianta de bază cu 64 GB stocare internă. Acesta este un preț agresiv pentru un smartphone Apple, având în vedere că următorul model din ofertă este iPhone 13, la 599 dolari, iar iPhone 15, cel mai recent model, pornește de la 799 dolari.

Probabil că noul iPhone SE va crește puțin în preț, însă nu ar putea să urce mai sus de 499 de dolari, întrucât ar fi o diferență prea mică de preț între acel model de bază și următorul cel mai ieftin, care, la acel moment ar fi iPhone 14 la 599.

Desigur, alegerea BOE vine și cu un risc din partea Apple. Anterior, compania a mai încercat să negocieze cu BOE pentru furnizarea de ecrane pentru modelele iPhone 14 și 15, însă de fiecare dată negocierile au picat din cauza problemelor de calitate, conform surselor apropiate de cele două companii. Samsung și LG au reușit să câștige acele contracte datorită panelurilor OLED de calitate superioară și/sau, unui număr mai mic de unități defecte livrate.

Desigur, iPhone SE nu este un telefon foarte important pentru Apple. Cel mai bine vândut telefon din 2023 a fost modelul iPhone 14 „standard”, urmat de modelele 14 Pro Max și 14 Pro. Practic, Apple a ocupat primele 7 poziții din top 10 pe 2023, iar iPhone SE a fost singurul model din oferta sa curentă care nu s-a calificat. Asta sugerează că iPhone SE este cel mai slab vândut model, deci probabil că Apple nu va comanda foarte multe ecrane de la BOE, iar dacă va identifica defecte, le va putea înlocui relativ repede, întrucât nu este un telefon care „zboară” neapărat de pe rafturi.

Pe de altă parte, un iPhone SE cu ecran OLED, Face ID, ecran de 6,1” și un procesor modern precum A17 sau A18, ar putea să se dovedească a fi un adevărat hit între cei care nu își permit telefoane mai scumpe de 500 de dolari.  

Etichete: , , , , ,

Sursa: IT Home