Motorola anunță Edge 50 Pro, un mid-range premium cu preț foarte atractiv

Scris de | 3 aprilie, 2024
Motorola anunță Edge 50 Pro, un mid-range premium cu preț foarte atractiv

Motorola a anunțat oficial Edge 50 Pro în India, primul său smartphone premium pentru anul 2024, care ar pute ajunge foarte curând și pe piața din Europa. Acesta nu este un flagship, ci mai degrabă un model mid-range din gama superioară, echipat însă cu multe componente de top și un sistem de camere performant, la un preț impresionant de accesibil pentru ceea ce oferă.

Edge 50 Pro ar putea fi un telefon fără concurență în zona mid-range premium în 2024

Motorola Edge 50 Pro are toate caracteristicile pe care le vedem de la flagship-uri, în afară de una. În locul unui chipset de top, avem unul mid-range: Snapdragon 7 Gen 3, un model performant în gama sa, care se apropie de seria 8 din anumite puncte de vedere. De altfel, acesta poate rula anumite funcții AI local, chiar dacă nu la același nivel de performanță precum pe unul de top.

Există două configurații hardware, cu 8 GB RAM sau 12 GB RAM și 256 GB stocare standard pe ambele. Acumulatorul intern are capacitate de 4.500 mAh și vine cu încărcare la 125W pe fir și 50W wireless, iar construcția sa asigură izolare perfectă împotriva apei și prafului la standardul IP68.

Până și ecranul lui Motorola Edge 50 Pro este unul de top, bazat pe un panel de 6,7” cu rezoluție 1200p la 144 Hz, bazat pe tehnologia pOLED. Acesta este capabil de luminozitate la 2.000 nits și vine cu certificare Pantone pentru redarea culorilor, fiind primul smartphone care beneficiază de aceasta.

Singurul alt aspect în afară de procesor la care vedem niște mici compromisuri pe Motorola Edge 50 Pro ar putea fi sistemul de camere. Dacă cea principală, de 50 megapixeli cu diafragmă f/1.4 și stabilizare optică ar putea oferi performanță de flagship, cele secundare, deși oferă perspective utile, precum ultrawide și zoom 3x, acestea folosesc senzori de 13, respectiv 10 megapixeli. Un avantaj ar fi faptul că pe camera ultrawide avem și focalizare automată, deci există un mod macro pe aceasta, fără o cameră dedicată. Și camera frontală ar putea fi una de calitate înaltă, având rezoluție de 50 megapixeli și focalizare automată.

Motorola se laudă cu funcții AI pe acest model

Motorola se laudă cu capabilitățile sale software precum AI Photo Enhancement Engine pentru imagini mai bine procesate cu ajutorul inteligenței artificiale, dar și integrării AI în HelloUX pentru generarea de fundaluri de ecran cu AI. Această funcție din urmă pare să fie cea standard din Android 14, a cărei procesare se face pe serverele Google. Totodată, acesta este primul telefon cu Smart Connect de la Motorola, funcții care permit integrare cu alte dispozitive precum tablete sau PC-uri de la Motorola și Lenovo. Pare că aceste capabilități ar putea completa sau înlocui funcționalitățile Ready For.

Motorola Edge 50 Pro se lansează în India pe 9 aprilie la prețul de 31.999 rupii, echivalent cu a 350 de euro în varianta de bază 8+128 GB și la 35.999 rupii pentru 12+256GB, adică aproximativ 400 de euro. Aceste prețuri sunt similare cu ceea ce vedem pe seria Galaxy A de la Samsung, dar capabilitățile telefonului par mult mai mari. Desigur, aceste prețuri sunt valabile pentru India. Nu este încă clar cât va costa acest dispozitiv odată ce ajunge în Europa și sunt aplicate taxele de import locale. Cel mai probabil, prețul ar putea crește cu cel puțin 100 de euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSM Arena