Noi probleme descoperite pe OneUI 6.1 pe S23: senzorul de amprentă răspunde greu la comenzi

Scris de | 3 aprilie, 2024
Noi probleme descoperite pe OneUI 6.1 pe S23: senzorul de amprentă răspunde greu la comenzi

După ce au descoperit că bateria se încarcă mult mai lent după actualizarea la OneUI 6.1, utilizatorii de Galaxy S23 se plâng acum de faptul că aceeași actualizare adaugă și alte probleme în experiența de utilizare. Se pare că noul update ar putea adăuga probleme în deblocarea cu amprenta pe modelele flagship de anul trecut, o problemă pe care am observat-o și noi în review-ul Galaxy A55, însă nu și pe modelele Galaxy S24.

După ce s-au plâns că telefoanele se încarcă mai greu după update la OneUI 6.1, utilizatorii de Galaxy S23 raportează probleme cu senzorul de amprentă

Pe subreddit-ul OneUI, utilizatorii se plâng de faptul că telefoanele lor Galaxy S23 nu răspund la comenzile pentru deblocare imediat. Se pare că trebuie să aștepți câteva secunde sau să încerci de două ori până când senzorul de amprentă se „activează” pentru a putea fi folosit pentru deblocarea ecranului. Această problemă afectează atât modelele S23 din seria principală, cu senzori cu ultrasunete, dar și modelul S23 FE, proaspăt lansat de câteva luni, care folosește un senzor optic.

Galaxy A55 folosește, de asemenea, un senzor optic și am observat în review-ul nostru o încetinire a procesului de deblocare. Astfel de probleme în care senzorul să nu răspundă la comenzi nu am observat. De asemenea, senzorul de amprentă de pe Galaxy S24 Ultra a funcționat încă de la lansare perfect, fără întârzieri.

Utilizatorii se plâng de aceste probleme după actualizarea de la 6.0 la 6.1, ceea ce ar putea sugera că pachetul software care a fost lansat în variantă „finală” săptămâna trecută are încă probleme nerezolvate. Samsung ar putea să corecteze problema încărcării mai lente și a senzorilor de amprentă cu întârziere printr-un eventual update rapid.

Vestea bună este că trecerea la OneUI 6.1 are un avantaj clar pentru utilizatorii de telefoane Samsung. Update-ul 6.0 dezactivase anumite protecții pentru ecranele OLED ale dispozitivelor, care putea duce la retenție de imagine sau burn-in în zonele în care sunt afișate elemente grafice constant, precum cea de status de sus, sau cea a butoanelor de navigație din partea de jos. Update-ul la 6.1 ar trebui să „curețe” retenția de imagine dar și să prevină apariția ei în perioada următoare.

Etichete: , , ,

Sursa: Reddit