În urma conflictului legal cu Nokia, Oppo cumpără brevete de la LG

Scris de | 9 aprilie, 2024
În urma conflictului legal cu Nokia, Oppo cumpără brevete de la LG

Compania sud coreeană LG a părăsit piața de smartphone-uri de aproape trei ani deja, însă cu o prezență de câteva decenii în spațiul mobil, aceasta a adunat de-a lungul anilor multiple brevete pentru astfel de tehnologii. După ce a licențiat în 2022 o parte din brevetele sale către Apple în SUA, LG a încheiat acum o înțelegere Oppo, oferind companiei chineze 48 de brevete înregistrate în SUA.

Oppo își consolidează portofoliul de brevete

Se pare că această afacere datează încă din noiembrie 2023, când LG a vândut tehnologii pentru codecuri video și audio pentru compresie a semnalului transmis prin internet. Acestea nu vor ajuta Oppo pe viitor decât să se protejeze de eventuale dispute noi referitoare la tehnologiile pe care compania le folosește. Recent, Oppo a încheiat o dispută legală cu Nokia, care bloca telefoanele brand-ului de la vânzare în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Nu este clar cumpărarea brevetelor din SUA ale LG reprezintă o pregătire pentru intrarea Oppo cu brand-ul său principal în SUA. Companiile chineze se cam feresc de America, întrucât investițiile în această regiune s-ar putea dovedi a fi irosite în cazul în care apar noi restricții asupra companiilor de origine chineză. În prezent, Oppo vinde oficial în SUA doar telefoane din gama OnePlus,

LG a mai vândut în ultimii câțiva ani brevete pe care le deținea în SUA către companii precum TCL în domeniul televizoarelor și către Taissa Research și Jinko Solar în 2022. Compania vinde aceste brevete întrucât este greu să le monetizeze prin licențiere, întrucât singurele companii care ar putea fi forțate să le licențieze în urma unei dispute legale ar fi Apple și Samsung, companii partenere LG. Apple cumpără paneluri OLED și alte tehnologii de ecrane precum LCD pentru dispozitivele sale de la LG, iar Samsung a început recent să cumpere paneluri OLED pentru televizoare de la LG. Conflictul legal cu parteneri de asemenea magnitudine ar putea duce la oprirea parteneriatelor.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Elec