Aplicația TikTok Notes, confirmată oficial. Va fi o alternativă la Instagram

Scris de | 10 aprilie, 2024
Aplicația TikTok Notes, confirmată oficial. Va fi o alternativă la Instagram

Se pare că aplicația „TikTok Photos” despre care auzeam în urmă cu doar câteva săptămâni s-a dovedit a fi, de fapt, TikTok Notes. Compania chineză ByteDance pare că lucrează la noua sa aplicație secundară, care rămâne legată de TikTok-ul pe care îl știm cu toții, însă se concentrează acum pe partajarea de fotografii și descrieri în format text pentru acestea, parcă în ton cu ceea ce vedem mai des pe Instagram. Sursa acestor informații sunt utilizatori care au primit notificări în aplicația principală cu detalii despre Notes.

Rețeaua TikTok Notes va fi conectată la cea principală și va afișa doar fotografii

Se pare că fotografiile pe TikTok au avut atât de mult succes, încât compania din spatele rețelei dorește să ofere o aplicație doar pentru asta. TikTok Notes se va sincroniza automat cu TikTok și va atașa de contul utilizatorilor din noua aplicație toate fotografiile publicate deja pe TikTok. De asemenea, toate fotografiile noi care vor fi publicate pe TikTok după lansarea Notes, se vor duce automat și pe profilul Notes. Desigur, ai opțiunea de a dezactiva această sincronizare.

Cumva, TikTok încearcă să urmărească „manualul de social media” al Meta, copiind astfel funcții de la rivali fără a încerca să ascundă asta. Dacă Instagram și Facebook au copiat funcțiile Reels, care au fost popularizate de TikTok, acum și TikTok își permite să copieze ideea din spatele Instagram și să creeze o aplicație alternativă.

Având în vedere că atât utilizatorii, cât și creatorii de conținut sunt destul de nemulțumiți de Instagram în ultimii ani, din cauza modificărilor de algoritm și mutarea accentului către video în loc de foto, s-ar putea ca un TikTok Notes, concentrat pe fotografii, să aibă un succes mai mare decât am putea estima în prezent.

TikTok a confirmat pentru TechCrunch că lucrează la această aplicație, dar încă nu este gata să o lanseze către utilizatori:

„În cadrul angajamentului nostru continuu de a inova experiența TikTokului, explorăm modalități de a împuternici comunitatea noastră să creeze și să împărtășească creativitatea lor cu fotografii și text într-un spațiu dedicat pentru aceste formate.”

Etichete: , , , , ,

Sursa: TechCrunch