Microsoft crede că, în sfârșit, e gata să lanseze laptopuri care să fie mai bune decât cele de la Apple

Scris de | 10 aprilie, 2024
Microsoft crede că, în sfârșit, e gata să lanseze laptopuri care să fie mai bune decât cele de la Apple

Microsoft se pregătește să prezinte lumii întregi viziunea sa pentru „PC-urile cu AI” luna viitoare la un eveniment organizat în Seattle. Sursele familiarizate cu planurile Microsoft spun că producătroul este încrezător că o serie de noi laptopuri Windows cu procesor Arm vor depăși MacBook Air-ul de la Apple, alimentat cu M3, atât în performanța CPU-ului, cât și în sarcinile accelerate AI.

După ani de promisiuni nerealizate din partea Qualcomm, Microsoft crede că viitoarele procesoare Snapdragon X Elite vor oferi în sfârșit performanța pe care o caută pentru a promova Windows pe Arm într-un mod mult mai agresiv. Microsoft pariază acum pe noile procesoare Snapdragon X Elite ale Qualcomm, care vor fi lansate într-o varietate de laptopuri Windows anul acesta și în cele mai noi dispozitive hardware consumer ale Microsoft.

Microsoft are atât de multă încredere în aceste noi cipuri Qualcomm încât planifică deja o serie de demonstrații care să arate cum ele vor fi mai rapide decât un MacBook Air cu M3 pentru sarcini CPU, accelerare AI și chiar emulare de aplicații. Microsoft susține, în documentele interne văzute de The Verge, că aceste noi PC-uri Windows vor beneficia de „emulare de aplicații mai rapidă decât Rosetta 2” – layerul de compatibilitate pe care Apple îl folosește pe Mac-urile sale cu CPU-uri M.

Microsoft a anunțat deja un Surface Pro 10 alimentat de Intel

De asemenea, se pare că Microsoft plănuiește să livreze modele Surface Pro 10 și Surface Laptop 6 cu procesoare Qualcomm Snapdragon X Elite, în locul cipurilor Core Ultra de la Intel. Compania a anunțat deja versiuni dedicate segmentului business pentru Surface Pro 10 și Surface Laptop 6 care vin cu procesoare Intel Core Ultra, însă modelele Arm vor fi comercializate spre segmentul consumer.

Qualcomm are și ea încredere în noile sale procesoare. Producătorul a prezentat benchmark-uri care arată cum Arm-urile sale înving M2-ul de la Apple în mai multe saricini și chiar și pe cele mai recente CPU-uri Core Ultra 7 de la Intel. Qualcomm susține, de asemenea, că majoritatea jocurilor de pe Windows ar trebui să „funcționeze pur și simplu” pe viitoarele sale laptopuri Arm, așa că am putea vedea în cele din urmă chiar și unele laptopuri de gaming alimentate de astfel de procesoare.

Anunțul privind PC-urile AI Microsoft va avea loc pe 20 mai, cu doar o zi înainte de conferința anuală a dezvoltatorilor Build. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, va vorbi despre „viziunea companiei privind AI-ul în hardware și software”, care va pregăti terenul pentru noua direcție a Windows pe Arm.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Microsoft is confident Windows on Arm could finally beat Apple