Apple a redeschis discuțiile cu OpenAI pentru construirea unui chatbot de iPhone

iPhone 15 Pro Action Button iOS 17.2

Apple a reînceput să converseze cu OpenAI, producătorul lui ChatGPT, pentru a „sta în spatele” unor funcții AI care vor fi introduse pe iOS 18, conform unui raport nou al celor de la Bloomberg. Apple lucrează de asemenea și la construirea propriilor sale LLM-uri (large language models) care să apară tot odată cu iOS 18, dar discuțiile cu OpenAI se concentrează în jurul unui „componente de căutare/chatbot”, conform lui Mark Gurman.

OpenAI nu este singurul jucător din piață cu care discută Apple, pentru că ar fi aparent și conversații cu Google pentru licențierea Gemini, propriul chatbot al gigantului, pentru iOS 18. Compania din Cupertino nu a luat încă o decizie finală, astfel că tehnologiile ambelor companii încă pot fi alese, iar o variantă plauzibilă ar fi chiar ca Apple să decidă să licențieze tehnologie AI de la ambele.

Apple nu s-a concentrat încă pe inteligența artificială, deși aceasta pare să fie cel mai nou și mai strălucitor trend în lumea tech, însă cu siguranță pregătește ceva pentru iPhone-urile din acest an. La unul din anunțurile financiare ale companiei, din luna februarie, CEO-ul Tim Cook a spus că Apple continuă să lucreze și să investească în inteligența artificială și este „entuziasmată să împărtășească detalii cu privire la munca sa în acest domeniu mai târziu, în acest an”. A mai spus și că MacBook Air-ul cu M3 lansat luna trecută este „cel mai bun laptop consumer pentru AI” și se pare că ar urma să lanseze și mai multe laptop-uri și desktop-uri cu AI în focus în acest an.

Rămâne de văzut ce funcții AI va include Apple în iPhone-urile și laptop-urile sale. AI-ul generativ este încă într-o perioadă de lucru, iar progresul său nu mai pare atât de rapid ca în urmă cu un an.