DJI tocmai a introdus o nouă versiune de bază în oferta sa de drone „Mini”. Modelul Mini 4K înlocuiește astfel în această gamă modelul DJI Mini SE și pare să fie foarte similară cu modelul de acum câțiva ani, DJI Mini 2, în materie de design și capabilități. Această dronă pare să fie un model excelent pentru cei care doresc să intre în acest domeniu și să învețe pe un model mai ieftin înainte să facă upgrade-ul la modelele superioare Pro din gama Mini sau la dronele mai mari și mai performante din gamele Air sau Mavic.
DJI Mini 4K oferă aceeași performanță ca Mini 2, la un preț mai mic
Dacă arunci un ochi rapid peste lista de specificații a lui DJI Mini 4K, vei observa că aceasta este aproape identică cu DJI Mini 2. Avem un senzor de 48 megapixeli cu dimensiune de 1/ 2.3” care poate filma în 4K la 30 de cadre pe secundă sau 2.7K la 60 de cadre pe secundă, sau care poate realiza fotografii la 12 megapixeli. Având un bitrate de 100 Mbps, filmările ar trebui să ofere o calitate înaltă, comparabilă cu ceea ce primim pe camere foto sau video dedicate.
Față de DJI Mini 2 SE, modelul pe care îl înlocuiește, Mini 4K oferă rezoluție mai bună… și cam atât. În rest, drona arată în mare parte la fel, fiind echipată cu același gimbal pe 3 axe pentru cameră, funcționează cu aceleași baterii și vine la pachet cu aceeași telecomandă care se conectează la smartphone, DJI RC-N1.
Fiind o dronă din gama „Mini”, noua DJI Mini 4K vine la o greutate de sub 249 de grame, ceea ce înseamnă că se supune unui regulament mai puțin strict pentru zbor. În multe regiuni, nu ai nevoie de un permis pentru a zbura cu drone de acest gen. DJI Mini 4K are un nivel 5 de rezistență la vânt, adică poate zbura în vânt de până la 38 km/h, iar acoperirea conexiunii către controller este de 10 km, transmițând un feed Full HD. Desigur, aceste declarații sunt în condiții ideale. Cel mai probabil, drona se va comporta la fel precum alte drone din categoria Mini la acest capitol.
Autonomia unei baterii este de 31 de minute, dar tot în condiții ideale. Probabil că, în funcție de vânt, temperatură și alte variabile, media de zbor la o singură încărcare este de 20-25 de minute. Ce nu are această dronă este orice fel de senzor de coliziune. Singurii senzori pe care îi deține sunt cei din partea de jos, folosiți la decolare și aterizare. Pentru coliziuni cu elemente din jur, va trebui să fii foarte atent atunci când zbori.
Există și un pachet „Fly More”, care include o geantă de transport, elice de schimb, două baterii în plus și un încărcător pentru trei baterii, pachet care era disponibil și pentru modelele Mini 1, Mini 2 și Mini SE anterior. Prețul pentru dronă și controller este de 299 euro, în timp ce pachetul Fly More ajunge la 439 euro. Aceste prețuri sunt cu doar 30, respectiv 20 de euro mai mari decât în cazul Mini 2 SE, cu filmare la rezoluție maximă de 2.7K.