Nintendo „Switch 2”, confirmat oficial. Când vom afla primele detalii oficiale

Scris de | 7 mai, 2024
Nintendo „Switch 2”, confirmat oficial. Când vom afla primele detalii oficiale

Nintendo a confirmat faptul că lucrează la următoarea sa consolă, succesorul Switch. Președintele companiei, Shuntaro Furukawa a făcut acest anunț pe contul oficial Nintendo de pe rețeaua X, dar detaliile pe care le-a oferit au fost puține. Știam deja că un Switch 2 este în producție de ceva vreme în cadrul laboratoarelor companiei, însă ne așteptam ca până acum să aflăm ceva despre noua consolă. Din păcate, Furukawa confirmă că detaliile vor veni mai târziu, probabil mai aproape de lansare.

Președintele Nintendo confirmă succesorul consolei Switch

Sunt Furukawa, presedintele Nintendo. Vom face un anunț despre succesorul consolei Nintendo Switch în cursul acestui an fiscal. Au trecut deja peste nouă ani de când am anunțat existența consolei Nintendo Switch în martie 2015. Vom organiza un Nintendo Direct în luna iunie cu privire la lista de software pentru Nintendo Switch din a doua jumătate a anului 2024, însă vă rugăm să rețineți că nu se va menționa succesorul consolei Nintendo Switch în timpul prezentării.

Acesta a fost mesajul publicat pe X de către Nintendo. Aflăm astfel că ne aflăm la mai puțin de un an distanță de dezvăluirea oficială a lui Switch 2. De fapt, nu știm încă dacă Nintendo va încerca să continue în direcția „Switch”, sau dacă va adopta un alt concept cu un alt nume. Zvonurile de până acum afirmă că următoarea consolă Nintendo va păstra ideea de consolă hibrid, care poate fi conectată la un televizor, dar care poate fi și luată oriunde pentru utilizare în mod portabil.

Termenul limită pentru „dezvăluirea” Nintendo Switch 2 este finalul lunii martie 2025, adică finalul anului fiscal 2024 al companiei.

Cu această ocazie, Furukawa a confirmat și faptul că în perioada în care tradițional avea loc târgul de gaming „E3”, anulat recent pentru ediția 2024 (și probabil pentru totdeauna), va avea loc o transmisie live „Nintendo Direct”. În cadrul acestui eveniment online, Nintendo va anunța noi jocuri pentru cea de-a doua jumătate a anului, însă aceste jocuri vor fi dedicate tot consolei Nintendo Switch „1”, cea pe care o avem deja pe piață. Președintele companiei spune că succesorul Switch nu va fi menționat în cadrul acestei prezentări.

Nintendo Switch a fost inițial confirmat în luna martie a anului 2015. La momentul respectiv se vorbea despre un „succesor” pentru Nintendo Wii U. Consola a fost dezvăluită abia în toamna anului 2016, iar lansarea pe piață a avut loc abia la sfârșitul lunii martie din 2017. Cel mai probabil însă, Nintendo Switch 2 nu va avea un ciclu de lansare atât de lung.

Se zvonește că noua consolă va fi bazată tot pe hardware de la NVIDIA, cu chipset ARM și GPU bazat pe tehnologiile GeForce. Astfel, compatibilitatea cu Switch 1 va fi garantată, jocurile consolei originale putând să ruleze direct pe noul model. De asemenea, este așteptat un aport major de performanță, dar care ar aduce consola mai degrabă în ton cu generația PlayStation 4/Xbox One, decât cu modelele PlayStation 5 și Xbox Series S/X. La baza îmbunătățirilor grafice ar putea sta tehnologia de upscaling cu AI DLSS, care ar putea permite jocurilor de „Switch 2” să ruleze chiar și în rezoluție 4K.

Etichete: , , , , ,