Urmărește LIVE lansarea Apple. Ce produse noi sunt pregătite pentru lansare

Scris de | 7 mai, 2024
Urmărește LIVE lansarea Apple. Ce produse noi sunt pregătite pentru lansare

Astăzi, 7 mai, Apple va ține un eveniment de lansare numit „Let Loose”. Compania a promis că acesta nu va fi un eveniment „obișnuit”, însă singurele informații concrete despre acest eveniment este sugerat din imaginea de prezentare, care include un stylus Apple Pencil, sugerând că este vorba despre o lansare de tablete din gama iPad. Iată cum poți urmări lansarea și la ce surprize ne putem aștepta.

Când are loc lansarea Let Loose de la Apple

Lansarea Let Loose va fi transmisă în direct pe canalul de YouTube Apple și poate fi urmărită folosind player-ul atașat în acest articol. Evenimentul începe cu trei ore mai devreme decât de obicei. Dacă Apple obișnuia să țină evenimentele la ora 10 a.m. PT (adică ora 20:00 a României), noua lansare va fi transmisă începând cu ora 7 a.m. PT, adică ora 17:00 a României.

iPad Pro cu ecran OLED și procesor M4, „vedeta” evenimentului?

Sunt așteptate cel puțin patru noi tablete din seriile iPad Pro și iPad Air. Modelele Pro ar urma să fie primele din gamă care fac trecerea la ecrane OLED, ceea ce ar putea veni și cu o creștere semnificativă în preț. Odată cu acestea ar putea debuta și o nouă tastatură „Magic Keyboard”, cu un trackpad mai mare și o construcție din aluminiu, care să apropie tabletele mai mult de laptop-urile din gama MacBook. Tabletele în sine ar putea fi la rândul lor construite din materiale noi, precum un spate din sticlă, pentru a putea integra încărcare magnetică prin MagSafe.

De altfel, noile iPad Pro ar putea fi mai puternice și decât cele mai recente MacBook-uri. Există zvonuri care sugerează că acestea vor folosi procesoare Apple Silicon M4, cu procesor AI mult mai puternic. Practic, iPad Pro sare o generație de procesoare M, cea mai recentă variantă fiind livrată în urmă cu un an și jumătate cu procesor M2. Tot alături de aceste tablete ar putea fi lansat și Apple Pencil Pro, un nou model de stylus pentru iPad, care ar putea primi senzor de presiune pentru gesturi prin strângere, feedback haptic, dar și compatibilitate cu Apple Vision Pro.

iPad Air va primi un model mai mare

Tabletele iPad Air vor primi însă un upgrade incremental. În primul rând, modelul de 10,9” va primi un „frate” mai mare, cu ecran de 12,9”, la fel ca în cazul modelelor Pro. Apoi, aceste tablete vor face trecerea de la procesor M1 la M2. Desigur, fiind vorba despre seria Air, acestea vor fi livrate în multiple variante de culoare.

Având în vedere că suntem la o lună distanță de WWDC, probabil că Apple nu va vorbi foarte mult despre AI și software pentru aceste tablete, întrucât acestea vor fi livrate tot cu iPadOS 17. Totuși, s-ar putea să vedem ce pot face aceste tablete noi și procesoarele M4 la conferința de luna viitoare, unde vor fi dezvăluite iOS 18, iPadOS 18 și restul de sisteme de operare de la Apple, toate urmând să integreze funcții noi cu AI generativ.

Etichete: , , , , , , ,