Nothing pregătește CMF Phone 1, un smartphone cu preț sub 150 euro

CMF-Phone-1

Brand-ul secundar de la Nothing, CMF, a lansat deja câteva produse de buget, care par că oferă exact ceea ce promit: performanță decentă, un design ieșit din comun și prețuri extrem de mici. Căștile, încărcătorul și ceasul CMF sunt ușor de recomandat celor care nu au bugete foarte mari pentru astfel de produse, iar primul smartphone al brand-ului ar putea să ocupe un loc similar în piața de telefoane. Avem prima imagini și primele detalii despre primul telefon CMF by Nothing, iar acesta pare să fie în ton cu ceea ce ne așteptăm de la acest brand.

CMF Phone 1 ar putea fi cel mai ieftin smartphone Nothing

Chiar dacă CMF este un brand „Nothing”, acesta nu urmează aceleași linii de design care folosesc materiale transparente și jocuri de lumini pentru a crea o identitate proprie. CMF pare să fie un brand concentrat pe culoarea portocalie, iar primul său telefon pare că va fi exact ceea ce ne-am aștepta: un dispozitiv din plastic, portocaliu, cu accente roșii și elemente de design care să scoată acest model din tiparele deja stabilite. Există posibilitatea să vedem acest model și cu carcasă neagră și albă, pe lângă cea portocalie.

Conform primelor zvonuri, CMF Phone 1 ar putea fi lansat foarte curând în India, la un preț extrem de mic: 12.000 de rupii, adică în jurul a 133 de euro. În comparație, modelul Phone (2a) de la Nothing, cel mai ieftin smartphone al companiei, costă dublu, pe la 300 de euro.

Telefonul CMF ar urma să fie echipat cu un ecran mare, de 6,5”, va folosi o singură cameră foto pe partea din spate și ar urma să folosească un chipset MediaTek Dimensity cu modem 5G. Acest aspect din urmă este unul interesant, întrucât va trebui să fie unul dintre cele mai ieftine modele din gamă, probabil unul din seria Dimensity 6000, pentru a se putea încadra în preț. De asemenea, acel ecran probabil că va afișa o rezoluție mică, sau nu va depăși 60 Hz din aceleași motive.

Acesta ar putea fi însă un model cu autonomie foarte bună, zvonurile din prezent menționând un acumulator de 5.000 mAh pentru un telefon cu performanță limitată. Nici încărcarea nu va fi foarte lentă, la 33W, iar acesta ar putea rămâne unul dintre telefoanele de buget cu suport software pentru trei ani și cu actualizări de securitate pentru patru ani, așa cum am văzut și pe alte telefoane de la Nothing.