Telefoanele Motorola, interzise într-o țară din UE

Scris de | 13 mai, 2024
Telefoanele Motorola, interzise într-o țară din UE

Ai zice că un brand cu vechime precum Motorola nu ar putea fi „interzis” cu ușurință de la vânzare, însă fix asta s-a întâmplat în Germania. Se pare că Lenovo, compania care deține Motorola a fost chemată în instanță și a pierdut un proces pentru brevete asupra tehnologiilor de conectivitate wireless WWAN (Wireless Wide Area Network) de pe dispozitivele sale. Astfel, în urma procesului, Lenovo a scos de la vânzare toate dispozitivele sale care încalcă acest brevet. În consecință, laptop-urile și PC-urile cu Wi-Fi, dar și smartphone-urile companiei cu 4G și 5G, nu mai pot fi cumpărate din magazinele din Germania.

Germania a blocat vânzarea de smartphone-uri Motorola și laptop-uri Lenovo

Procesul a fost intentat de compania americană InterDigital, care a chemat Lenovo în instanță pentru încălcarea brevetelor sale la începutul lunii mai. Tribunalul din Munchen a hotărât pe 8 mai să blocheze vânzarea produselor afectate. În consecință, Lenovo a scos de la vânzare de pe site-urile sale toate produsele afectate, fiind acum disponibile doar câteva accesorii pentru acestea.

De asemenea, compania spune că anumite configurații de computere vor mai fi disponibile doar în limita stocurilor disponibile. Cel mai probabil, magazinele retail care încă au produse Lenovo și Motorola în stoc, vor putea să le vândă în continuare, până când acestea sunt epuizate. Lenovo a anunțat că va face apel asupra acestei decizii, încercând să limiteze efectele acestor interdicții cât mai repede.

Germania este cunoscută pentru astfel de decizii în raport cu companii producătoare de produse electronice. În urmă cu câțiva ani, Germania a interzis comercializarea de produse Meta Quest din cauza unor probleme cu colectarea datelor prin intermediul conturilor de utilizator, iar recent Oppo a avut interdicție de comercializare a smartphone-urilor sale din cauza unui conflict legal pe brevete cu Nokia.

În urma acestui proces, Oppo a trebuit să semneze un acord internațional cu Nokia pentru brevete de conectivitate, pentru a putea continua comercializarea produselor sale în Germania și pentru a evita alte procese similare în alte regiuni.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: via Wiwo