Pe lângă starul keynote-ului Honor de la IFA 2024, cel mai subțire pliabil din lume, Honor Magic V3, producătorul chinez a venit la târgul de la Berlin cu alte două noutăți. Din nefericire, pe acestea nu le vom vedea în România, cel puțin nu momentan, dar tot merită trecute în revistă.
Honor MagicPad 2
Prima dintre ele este tableta Honor MagicPad 2, o tabletă de 12,3 inchi care cântărește 555 de grame și vine cu suport pentru stylus și o mulțime de funcții AI. Am văzut demonstrate la stand câteva dintre acestea, precum posibilitatea de live translation, Magic Pad2 fiind capabilă să asculte o conversație pe care o ai cu cineva și să îți traducă în timp real discuția, arătând inclusiv cine vorbește.
Ecranul este un OLED cu un miliard de culori, si o rată de refresh de 144Hz și vine cu certificarea HDR10, dar și, foarte interesant, cu certificare IMAX Enhanced, ceea ce înseamnă că vei putea folosi această tabletă pentru a vedea filme în formatul IMAX – care se găsesc în principal doar pe Disney+ momentan. Luminozitatea ajunge la un orbitor 1600 de niți, suficient pentru orice tip de mediu în care te-ai putea afla.
La interior se află un procesor Snapdragon 8s Gen 3, realizat pe un proces de 4nm și cu 8 nuclee, ajutat de un Adreno 735. Sunt o mulțime de configurări diferite, plecând de la 8GB RAM și 256GB stocare, până la un uriaș 1TB de stocare, combinat cu 16GB de memorie RAM. Ai și două camere, pe care le poți folosi mai mult pentru conferințe (sincer, e 2024, nu fii unul dintre aceia care fac poze cu tableta), una de 9MP pe față, cu f/2.2, și una de 13MP pe spate, cu f/2.0 și autofocus. Tableta se încarcă la 66W pe fir și are o baterie de 10500mAh, și vine echipată cu nu mai puțin de 8 difuzoare pentru sunet stereo. Sunt 3 variante de culoare, alb, albastru și negru, iar prețul său în piața europeană este de aproximativ 600 de euro.
Honor MagicBook Art 14
Honor MagicBook Art 14 este concurentul lui Honor pentru MacBook Air-ul cu M3 al celor de la Apple, și pare unul destul de serios la prima vedere. Chestia asta mă întristează puțin, mărturisesc, pentru că acum mi-aș fi dorit și mai mult să îl văd în România 🙂 Să vedem însă ce propune.
E vorba despre un laptop cu dimensiunea de 14,6 inchi, cu un ecran OLED și screen-to-body ratio de 97%, ceea ce face ca marginile sale să fie extrem de subțiri. De fapt, întreg laptopul e foarte subțire, având doar 11,5mm grosime, și e și destul de ușor, depășind cu foarte puțin greutatea de 1 kilogram. Display-ul are rezoluție 3120 x 2080 de pixeli (format de 3:2), și luminozitate de 700 de niți.
La interior se află un procesor Intel Core Ultra 5 125H, cu 14 nuclee, tactate la 1.2GHz, însă care pot urca până la 4,5 GHz. Vorbim de asemenea de grafică integrată Intel Arc și stocare de 1TB, la care se adaugă o memorie RAM de 16GB, de tip LPDDR5X. Pe hârtie, este un laptop foarte bun pentru productivitate, și conectivitatea este asigurată pentru mai toate tipurile de gadget-uri pe care ai dori să le conectezi la el. Se încarcă în aproximativ 95 de minute până la 100%, și în 30 de minute până la 46%, iar sunetul este și el excelent, cu spatial audio integrat și certificare DTS dacă alegi să conectezi o pereche de căști.
Cea mai importantă funcție este însă conectarea cu telefonul, care este mai ușoară ca niciodată și se poate realiza foarte rapid, oferind un boost de productivitate. Bineînțeles, dacă ai folosit un laptop Huawei, o să te gândești imediat la o funcție similară, care se numea Huawei Share, și care făcea extrem de ușoară navigarea de pe laptop pe telefon și viceversa. De asemenea, un alt lucru care a atras atenția curioșilor care au trecut pe la standul Honor este integrarea camerei în acest laptop. Practic, aceasta este ascunsă în partea stângă a laptop-ului, și este magnetică, ceea ce înseamnă că poate fi scoasă de-acolo și montată pe latura de sus a laptop-ului, cu fața spre tine, sau invers, pentru a arăta ceva din cameră interlocutorului tău. Mai merită adăugat și că MagicBook Art 14 e un laptop foarte frumos, cu un design subțire și elegant și, chiar dacă nu îl vom vedea în România încă, sper ca acest lucru să se schimbe pe viitor.