Acer a prezentat la București noua gamă de laptop-uri pentru anul 2025

Scris de | 18 martie, 2025
Acer a prezentat la București noua gamă de laptop-uri pentru anul 2025

De la laptopuri pentru toate buzunarele, până la accesorii de gaming și smart home, Acer a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute nu mai puțin de 20 de produse noi. Zona de hands-on a fost una mai mult decât generoasă și am avut ocazia să testăm atât noua gamă de laptopuri cu AI integrat, dar și noile monitoare, console și accesorii de gaming alături și de alte accesorii. Dar haideți să le luăm pe rând.

Seria de laptop-uri Aspire

Începem cu noile laptopuri oferite de Acer, unde seria Aspire bifează atât categoria laptopurilor de buget prin Aspire Go, dar și zona mid-range și mainstream cu Aspire (AI) și Aspire Vero. Toate trei vin la pachet cu cele mai noi procesoare Core Ultra 7 și Ryzen 7, chiar și cu posibilitatea de a opta pentru un ecran OLED. Pe lângă caroseria îmbunătățită cu ecran mai mare și design mai subțire, în baza reglementărilor venite de la Uniunea Europeană, seria Aspire va mai beneficia și de două porturi USB Type-C, care pot fi folosite pentru încărcare. Cine este în evidență în schimb, este modelul Aspire 14 AI, care vine cu o autonomie a bateriei de până la 22 de ore, plus o balama care se deschide la 180 de grade.

Seria vero aparține tot de categoria laptopurilor Aspire, diferența fiind că ea reprezintă alternativa de produse ecologice, care folosesc până la 70% plastic reciclat. Față de generația anterioară, noua serie Vero folosește cu până la 30% mai multe produse eco-friendly, la care se mai adaugă un touchpad realizat 100% din plastic recuperat din oceane, dar și cochilii de stridii pentru logo.

Seria Acer Swift

Swift face parte din categoria premium de laptop-uri ale companiei, iar aici observăm că fiecare dintre Swift (n.r.-modelul de bază), Swift Go, Edge și X beneficiază de integrarea AI în capacitățile procesorului, mai exact AMD Ryzen AI 300 Series. Laptopurile sunt mai subțiri și mai ușoare, cu ecrane OLED de 2K și 3K, cu unghiuri foarte bune de vizualizare, atât din lateral, cât și de deasupra sau chiar în bătaia directă a unei surse de lumină în ecran. Pe partea de securitate, seria Swift vine și cu senzor de amprentă ca alternativă pentru a debloca laptopul.

Seria TravelMate

Această categorie a fost gândită pentru mediul de afaceri și zona de educație. Cu materiale premium și o greutate care bifează aproximativ 1 kg, laptopurile TravelMate ating până la 16 ore autonomie, iar în mod particular, varianta TravelMate P4 vine și cu opțiunea de balama ce se rotește la 360 de grade.

La capitolul Gaming avem noi modele Nitro V și Predator

De la an la an jocurile devin din ce în ce mai solicitante din punct de vedere al resurselor pe care le consumă, iar inovațiile ce vizează această categorie trebuie să țină pasul. O resursă importantă pentru ca un joc să ruleze în condiții optime este componenta de răcire, iar exact acesta este capitolul la care Acer acordă o atenție sporită când vine vorba de inovație și de detalii.

AeroBlade Fan

Această tehnologie de răcire a ajuns la maturitate, este la generația a șasea și folosește ventilatoare metalice. De menționat aici este faptul că la ora actuală Acer este singurul producător care a abordat problema răcirii componentelor cu aceste palete făcute dintr-un aliaj metalic. Circuitul de răcire beneficiază totodată și de tehnologia Vector Heatpipes, care adoptă o formă dreptunghiulară pentru țevile de răcire. Această schimbare ar trebui să ofere eficiență cu 9% mai bună față de generația precedentă de răcire.

Noutățile seriei Nitro V

Pe partea de caracteristici, laptopurile vor beneficia de cele mai puternice AMD Ryzen AI și cu GPU-uri care pot bifa inclusiv RTX 4050, 15.6 inch în diagonala în cazul lui Nitro V15 și 165Hz rata de refresh a ecranului. Laptopurile ajung până la 2 TB spațiu de stocare pe SSD și 32 GB memorie RAM DDR5.

Noile Predator Neo și Predator Premium

Predator Neo 16 și Neo 18 au apărut din dorința producătorului care operează separat de Acer de a oferi alternative mai accesibile ca preț publicului larg, fără a sacrifica spiritul autentic Predator. Astfel că observăm, așa cum era de așteptat, cele mai noi tehnologii pe partea de procesoare, Core Ultra și GPU din seria RTX 50, cu rata de refresh a ecranului de până la 250 Hz și 2 TB SSD la care se mai adaugă și 46 GB memorie RAM.

Unde vedem că a fost făcut un sacrificiu pentru a menține costurile reduse este pe partea de răcire, aici unde Neo 16 și Neo 18 folosesc tehnologia generației precedente de AeroBlade Fan, în contrast cu laptopurile care au fost lansate la același eveniment care beneficiază de generația a șasea a sistemului de răcire. Unde vedem în schimb că nu a fost făcut niciun compromis este la Predator Premium. Aici producătorul a făcut demonstrație de forță, de la tehnologii de top, până la configurații maxime care ating cifrele impresionante de 60 TB SSD și 192 GB memorie RAM.

Viitorul gaming-ului în viziunea Acer

La evenimentul de lansare am avut și un prim contact cu nou lansata consolă portabilă Nitro Blaze 11, ce ascundea sub ecranul de 10.95 inch un Ryzen 7 8840HS, alături de 1 TB SSD.

Acer Nitro Mobile Gaming Controller NGR400 a fost și el prezent la eveniment, gamepad care vine echipat cu USB Type C și este compatibil cu Android, iOS și iPadOS. Pe spate regăsim și un ventilator pentru răcire, iar pe laterale avem trigger-e și stick-uri cu Hall Effect.

Produsele Acer vor fi lansate pe piața din România în următoarele câteva săptămâni, iar prețurile de pornire pentru majoritatea dintre ele le regăsiți în fotografiile din articol.

Etichete: , , , , , , , ,