NVIDIA Tegra 3: Putere incredibilă pe mobile şi tabletă

Scris de | 9 noiembrie, 2011
NVIDIA  Tegra 3: Putere incredibilă pe mobile şi tabletă

Noul chip quad-core Nvidia Tegra 3, cunoscut înainte ca şi Project Kal-El, promite performanţe greu de imaginat până acum pe un smartphone sau pe o tabletă, performanţe comparabile cu cele ale unui PC.

Tegra 3 este primul CPU quad core ARM Cortex A9 din lume, un procesor ce promite performanţe grafice de până la 3 ori mai bune decât cele ale lui Tegra 2, graţie GPU-ului GeForce cu 12 core-uri, în condiţiile unui consum energetic cu până la 61% mai mic.

GPU-ul va permite realizarea unor jocuri incredibile din punct de vedere grafic, cu lumini dinamice, efecte fizice, precum şi suport pentru 3D stereoscopic. Vei putea urmări de asemenea putea urmări filme HD 1080p la 40 Mbps.

Procesorul atinge până la 1.4 GHz single core sau 1.3 GHz quad-core.

O altă tehnologie impresionantă este denumită vSMP, care include un al 5-lea CPU companion, creat pentru utilizarea în condiţii ce necesită putere puţină. În momentul în care asculţi muzică sau o aplicaţie banală, cele patru core-uri ale procesorului se opresc, transferând sarcina core-ului companion.

Avem deja o primă tabletă anunţată care va utiliza procesorul Nvidia Tegra 3, Asus Transformer Prime, precum şi 40 de jocuri, dintre care 15 speciale pentru Tegra 3 care vor sosi până la finalul anului.

Jocuri cum ar fi Shadowgun, Riptide GP, Sprinkle, Big Top THD, Bladeslinger, DaVinci THD sau Chidori.

Etichete: , , , ,