Smartphone Android cu personalitate

Scris de | 29 noiembrie, 2010
Smartphone Android cu personalitate

xt720Odată cu modelele Milestone compania Motorola şi-a asigurat un comeback remarcabil. Primul smartphone cu versiunea Android 2.0 a entuziasmat fanii tehnologiei, fiind totodată punctul de plecare pentru o întreagă paletă de modele Android, care i-au oferit din nou producătorului posibilitatea de a simţi „gustul” succesului. Indiferent dacă este vorba despre Milestone, Flipout sau Backflip, Motorola echipează de obicei modelele sale smartphone cu tastatură QWERTY, reuşind astfel să se diferenţieze de gama de modele pur touchscreen.

Design marcant
Milestone XT720 nu are însă tastatură mecanică şi de aceea se află în concurenţă directă cu modelele HTC Desire şi Legend sau Samsung Galaxy S. Cu toate acestea, nu există niciun pericol să confunzi Milestone cu modelele mai sus amintite, căci spre deosebire de acestea, care preferă liniile rotunjite pentru carcase, XT720 are margini şi colţuri, iar partea frontală se extinde dedesubt, plus, camera iese în afară pe spatele telefonului. Carcasa este realizată din material plastic, unul bine finisat, şi stă bine în mână. Pentru aderenţă cât mai bună partea posterioară este acoperită cu suprafeţe tip soft-touch.

Finisarea este ireproşabilă: capacul acumulatorului stă fix, iar conexiunile sunt acoperite, inclusiv jackul de 3,5 mm. În afară de partea frontală strălucitoare, restul carcasei este imun la amprentele digitale. În partea anterioară lipsesc tastele mecanice, dar există elementele de operare tipice pentru Android, plasate sub display şi realizate în formă de taste cu senzori; există şi tasta search pentru căutarea în telefon a contactelor şi aplicaţiilor, plus căutare pe net.

Tastele cu senzori reacţionează prompt, iar la cerere comenzile pot fi confirmate prin vibraţii. Dezavantaj: deoarece reacţionează la cele mai fine atingeri, nu sunt excluse comenzile involuntare, dacă touchscreenul nu este blocat folosind tasta blocare. Alternativ, poţi seta durata de la care displayul se blochează automat la 15 sec. Ceea ce este valabil pentru tastele cu senzori se aplică şi în cazul touschreenului: ecranul de 3,7 inchi la 480 x 854 pixeli reacţionează la cele mai fine atingeri; iar scurtele perioade de aşteptare până la executarea comenzii sunt însoţite de animaţii. În linii mari smartphone-ul ar putea lucra ceva mai rapid, căci de exemplu camera se activează în trei secunde, iar modelele mai rapide fac acest lucru în două secunde.

De la navigaţie până la office
XT720 este echipat cu tot ceea ce este obişnuit pentru acest segment de preţ. Internet rapid prin WLAN sau reţeaua de telefonie mobilă prin HSPA, dar şi Bluetooth. În plus pachetul include şi un card de memorie de 8 GB. Motorola a mai adăugat câteva funcţii pe care Android nu le include: radio FM, reader pentru documente Office şi editor video, ce permite şi prelucrarea înregistrărilor proprii. Software-ul de navigaţie Motorola Motonav este şi el instalat, dar numai în versiunea de test; navigaţia cu harta Europei de Vest costă 50 de euro. Alternativ se poate folosi şi Google Maps, dar în acest caz la testare a fost nevoie de un update al aplicaţiei pentru a putea folosi ghidarea pe traseu. Navigaţia cu Google Maps este gratuită, costurile nu apar decât la transferul hărţilor. Iar dacă mai vrei şi alte funcţii, poţi căuta pe Android Market.
Sincronizarea cu Outlook nu este posibilă, dar există o funcţie practică pentru administrarea datelor; în cazul în care conectezi telefonul la un PC datele de pe smartphone pot fi vizualizate şi chiar prelucrate cu un browser web. Telefonul poate fi însă sincronizat cu serviciile Google compatibile şi cu serverele MS Exchange.

Citeste mai mult aici

Aboneaza-te la revista connect

Etichete: