BizTech 2012: Intel – trecut, prezent, viitor

Scris de | 28 septembrie, 2012
BizTech 2012: Intel – trecut, prezent, viitor

Prezenți în cadrul BizTech 2012, unul dintre cele mai mari evenimente de IT&C și business din Transilvania, reprezentanții Intel au oferit o privire de ansamblu asupra inovațiilor aduse ce companie pe segmentul computing, încercând să vină în întâmpinarea nevoilor tot mai ridicate ale consumatorilor.

Trăim într-o perioadă în care se creează circa 7 exabytes de date pe oră (17.000 filme HD pe secundă), iar aceste cifre sunt în creștere.  Numărul de dispozitive a crescut și el exploziv, pornind de la sub 100 milioane de computere în anii 80-90, ajungând la peste 1 miliard în anii 2000 și îndreptându-se spre 10 miliarde în 2015, când computerele vor fi omniprezente, într-o formă sau alta.

Pentru a putea face față acestor cerințe producătorii IT sunt nevoiți să inoveze constant, oferind putere de procesare sporită, eficiență energetică, precum și medii de stocare mai rapide și mai fiabile (SSD). Intel este una dintre principalele companii care împing evoluția pe acest segment, noile procesoare Intel Core din seria a treia, prezente pe piață în acest moment, urmate în scurt timp de procesoarele cu arhitectură Haswell, îmbunătățind constant puterea de procesare și eficiența. Vorbim despre performanțe video tot mai bune, consum redus, putere sporită. Chipurile Intel sunt prezente într-o gamă largă de dispozitive, de la desktop-uri la laptopuri, Ultrabook-uri, telefoane, tablete și până la sistemele All-in-One, care câștigă tot mai multă popularitate.

Cei prezenți au avut ocazia să urmărească demo-uri pentru tehnologia Intel Anti-Theft, ce permite blocarea Ultrabook-ului în caz de probleme, precum și pentru tehnologia Intel Wireless Display (WiDi), ce asigură transmiterea facilă de sunet și imagine de pe un laptop pe un HDTV sau proiector.

Evenimentul BizTech 2012, organizat de CG&GC, reunește pentru o perioadă de două zile la Oradea câteva dintre cele mai importante companii IT și de software, de la Samsung la HP, Lenovo, Canon la Microsoft și Bitdefender.

Etichete: , , , ,