REVIEW Samsung Galaxy Buds Pro: Căști cu ANC, asistent vocal și o multitudine de funcții inteligente

Samsung Galaxy Buds Pro sunt cele mai bune căști wireless de tip earbuds produse de companie. Oferă un sunet bun, au ANC, o baterie decentă, au asistent vocal Bixby integrat, sunt confortabile și dispun de o multitudine de funcții. De notat că unele caracteristici merg doar cu dispozitivele Samsung.

Scris de | 2 martie, 2021
REVIEW Samsung Galaxy Buds Pro: Căști cu ANC, asistent vocal și o multitudine de funcții inteligente

La nivel de design, Samsung Galaxy Buds Pro sunt o combinație între Galaxy Buds Plus și Galaxy Buds Live, au un design intraauricular cu manșoane din silicon, se inspiră de la Buds Live, dar prezintă un form factor ceva mai actualizat, reducând zona de contact dintre ureche și cască, acest fapt îmbunătățește confortul și nu îți dă senzația de ureche înfundată pe care căștile de tip intraauricular au tendința să ți-o ofere. Sunt disponibile trei variantde de culoare, Phantom Black, Phantom Silver și Phantom Violet, iar carcasa exterioară căștilor este o combinație de finisaj lucios cu plastic mat. 

Carcasa care este utilizată la transport și încărcare păstrează nuanța căștilor și este una dintre cele mai compacte unități pe care am întâlnit-o în universul dispozitivelor de tip earbuds. Permite încărcarea wireless printr-un dispozitiv Qi, vedem doar un led remarcabil doar la încărcare și care semnealează statusul autonomiei, în timp ce pe spate avem un port de încărcare de tip USB C. Carcasa are o formă pătrată, cu colțuri rotunjite, iar datorită acestei construcții am întâmpinat dificultăți uneori în a găsi poziția exactă în care se deschide capacul.

O fracțiune de secundă mai târziu ajungi să scoți din cutie caștile cu forma lor autentică de bob de fasole, nu înainte să mai observi un led de stare în interiorul cutiei, care indică dacă cele două căști sunt în curs de încărcare sau fully charged și ready to go. Verde e pentru încărcare completă, roșu pentru încărcare în curs, dar dacă vrei un status mai exact deschizi aplicației Galaxy Wearable pe dispozitivul tău. Dacă folosești un smartphone Samsung, odată ce ai deschis capacul se va afișa pe telefon un widget rapid în care vezi statusul autonomiei pentru fiecare cască și pentru carcasa de transport.

Pe partea exterioară a fiecărei dintre căști se observă o zonă perforată, practic această plasă minimizează zgomotul vântului în apelurile vocale. La interior găsim un woofer de 11 mm care se ocupă de bass și un difuzor pentru frecvențe înalte de 6.5 mm cu distorsiune scăzută.

Permite conectarea simultană a două seturi de Galaxy Buds Pro la telefon, astfel încât poți asculta muzica preferată împreună cu un prieten. Funcția Buds Together funcționează exclusiv pe dispozitivele Galaxy care au OneUI 2.5 sau un software mai nou.

Poți găsi căștile prin aplicația SmartThing, iar cu funcția de găsire offline poți afla ultima locație unde au fost utilizate, chiar dacă nu mai sunt conectate la telefon.  Tot pe partea de chestii inteligente, funcția Autoswitch te lasă să comuți între dispozitive automat, astfel că dacă te uiți la un film pe tabletă și primești un apel, căștile vor muta sunetul de pe tabletă pe telefon, iar imediat ce ai închis apelul va comuta din nou pe film. (funcție disponibilă doar pe dispozitivele cu OneUI 3.1 sau o versiune mai recentă, iar dispozitivele Galaxy trebuie să fie conectate la contul Samsung).

Căștile au și asistenul vocali Bixby integrat, astfel că recunoaște comenzile vocale dacă ești curios să știi cum va fi vremea mâine sau dacă ai nevoie să îți setezi o alarmă care să te trezească dimineață. Încă merge doar în engleză pentru noi, dar ne punem speranțele că într-o zi vom ajunge să fim recunoscuți în limba română atât de Bixby, cât și de Google Assistant. 

Sunt 3 manșoane în cutia de retail a lui Galaxy Buds Pro, astfel încât să alegi dimensiunea potrivită pentru urechea ta. Este nevoie de o sigilare bună, astfel încât ANC-ul să funcționeze cât mai bine.

Perfect match

Forma de “bob de fasole” fac ca acest model să se potrivească perfect în ureche. Indiferent că vorbim de sesiuni prelungite de muncă de birou, alergat pe bandă sau exerciții care implică sărituri, pivotări sau răsuciri, Galaxy Buds Pro nu au ieșit din ureche, ba chiar datorită redimensionării te poți pune cu capul pe pernă fără să simți un disconfort. Sunt stabile și ca să le fixezi trebuie să le “răsucești” în canalul urechii, dar asta nu face ca urechea să se simtă înfundată, iar faptul că nu ies din ureche în mod intruziv le fac alegerea mea din ultima vreme în materie de earbuds.

Am întâmpinat și minusuri în utilizare, iar cel mai comun este atingerea accidentală a uneia dintre căști. La o atingere, căștile vor pune pauză pe conținutul care rulează, dar acest neajuns l-am întâlnit și în cazul altor căști de tip earbuds, dar poți alege pentru blocarea atingerilor din aplicația dedicată. Mai concret în zona de minusuri, chiar și comenzile tactile sunt dificile mai departe de Play/Pauză. O atingere mai lungă ar trebui să ajusteze sunetul, dar asta poate fi modificat din meniu.

ANC și autonomie

Conform specificațiilor, anularea activă a zgomotului filtrează până la 99% din zgomotul de fond. Dispune de microfoane care monitorizează zgomotul în timp real, iar din aplicația dedicată Galaxy Wearable poți activa ANC, Sunetul Ambiental sau să ții cele două funcții dezactivate. ANC-ul are nivel high și low, în timp sunetul ambiental poate fi setat în patru trepte, astfel că nu este nevoie să pierzi conversațiile importante, poți astfel să auzi vocile sau sunetele din jur clar și în timp real.

Samsung a integrat și o funcție inteligentă care detectează atunci când cineva vorbește, o funcție pe care am întâlnit-o extrem de bună atunci când cineva se bagă în seamă în timp ce sunt, de exemplu, la sală și lucrez la aparate. Poți opta ca melodia sau podcastul preferat să fie reluat în cască la 5, 10 sau 15 secunde după ce vocea a încetat să mai fie auzită de algoritmul inteligent al căștilor sau poți atinge o cască ca să semnalezi încheierea unei conversații.

La capitolul autonomie, Buds Pro vor oferi până la 5 ore de autonomie, cu încă 13 ore de baterie disponibile în cutia de încărcare. Cu ANC-ul dezactivat vei atinge 8 ore, respectiv 20 de ore din cutie. Cinci minute de încărcare oferă o oră de autonomie, iar căștile pot fi încărcate on-the-go wireless ori pe un dispozitiv certificat Qi ori pe smartphone-ul tău cu funcție de reverse wireless charging.

Disponibilitate și preț

Samsung Galaxy Buds Pro sunt unele dintre cele mai complete căști de tip earbuds disponibile în magazine la acest moment. Pe lângă anularea zgomotului de fundal, cu care se laudă cele mai multe căștile earbuds lansate în ultima vreme (OPPO Enco X inclusiv), cele mai noi căști din portofoliul sud coreenilor vin cu sunet ambiental, încărcare wireless, asistent vocal Bixby, autonomie decentă și o multitudine de funcții disponibile prin aplicația proprietară Samsung Galaxy Wearable, precum comutarea între două dispozitive sau localizarea prin Smarthings a ultimului loc în care au fost utilizate. Costă 1099 lei în magazinele din țară, dar vor fi disponibile oferte și le veți putea găsi în mai multe oferte, precum și în bundle-uri cu seria Galaxy S21.

Etichete: , , , , , ,