Alienware anunță primul laptop din lume cu noi chei mecanice Cherry MX cu profil ultra-redus

Scris de | 19 martie, 2021
Alienware anunță primul laptop din lume cu noi chei mecanice Cherry MX cu profil ultra-redus
foto via @xda-developers.com

Dacă te interesează jocurile pe PC, atunci trebuie să fi auzit despre Cherry MX sau ML. Acestea sunt dintre cele mai populare comutatoare de la tastatură și sunt disponibile într-o varietate de opțiuni. De exemplu, Cherry MX Red este un comutator liniar rapid, în timp ce Cherry MX Blue este un comutator tactil cu un sunet mai apăsător, preferat pentru tastare. Alienware face un pas mai departe prin introducerea primului laptop de jocuri din lume care folosește noile chei mecanice Cherry MX cu profil ultra-redus.

Noile Alienware m15 R4 și Alienware m17 R4 vor încorpora noile „comutatoare mecanice binare”, care au fost create de trei ani în asociere cu producătorul german de dispozitive periferice pentru computer Cherry. Aceste comutatoare oferă o deplasare completă a tastei de 1,8 mm și au fost testate pentru 15 milioane de apăsări pe tastă. Dispune de o structură de cheycap din două piese și un sistem de contact cu puncte încrucișate pe bază de aur pentru a asigura apăsarea tastelor fără precizie și fără balansuri.

Jucătorii se pot aștepta la feedback tactil cu ajutorul tastelor cu înălțime completă, care oferă o forță de acționare ușoară și o acustică distinctă la fiecare clic. Puteți auzi efectiv sunetul acestor comutatoare făcând clic pe videoclipul partajat de Alienware pe contul lor de Twitter.

Tastele oferă, de asemenea, 100% anti-ghosting și N-Key rollover, împreună cu posibilitatea de a programa aceste taste pentru atribuirea tastelor macro și, bineînțeles, există o iluminare de fundal RGB per tastă folosind până la 16,8 milioane de culori care pot fi configurate folosind AlienFX.  În ceea ce privește noile laptopuri, Alienware m15 R4 și Alienware m17 R4 vor continua să ofere același design subțire pe care l-am văzut anul trecut și vor continua să transforme procesoarele mobile Intel de a 10-a generație Core și până la o GPU mobilă NVIDIA GeForce RTX 3080 . Acestea pot fi configurate cu până la 4 TB de stocare și, de asemenea, vin cu un cititor de carduri micro-SD și Thunderbolt 3 capabil de încărcare rapidă PD. În special, noua tastatură Cherry MX ar putea costa 150 USD suplimentar față de costul laptopului. Compania nu a confirmat încă specificațiile finale, prețurile și disponibilitatea noilor notebook-uri de joc Alienware m15 R4 și Alienware m17 R4.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Alienware announces world’s first laptop with new Cherry MX ultra-low profile mechanical keys