Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A72: Hands-on și primele impresii

Scris de | 19 martie, 2021
Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A72: Hands-on și primele impresii

Samsung a anunțat acum 2 zile lansarea locală a celor mai noi smartphone-uri mid-range din gama sa, Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy A72, continuatoarele unora dintre cele mai bine vândute telefoane de anul trecut. Noile terminale vin echipate cu 5G, așa cum este cazul variantei de top a lui A52, A52 5G, și a lui A72, însă nu și pe configurația de buget a primului. Cel mai scump din gamă (A52 5G) sosește și cu un display cu rată de refresh de 120 de Hz.

La prima vedere, cele trei telefoane reprezintă garanția că Samsung nu a uitat de utilizatorii care preferă segmentul mid-range și ne oferă unele dintre cele mai ieftine soluții cu 5G de pe piață.

Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A72: Rate mari de refresh ale display-urilor

Personal, am fost destul de impresionat de Samsung Galaxy A52, care nu numai că vine la un preț mai mult decât decent pentru specificațiile de care dispune (aproximativ 2100 lei) dar și performează, cel puțin pe hârtie, mai bine decât fratele său cu ecran mai mare, Samsung Galaxy A72.

Desigur, spun „pe hârtie” pentru că nu am avut încă ocazia să le iau la puricat așa cum trebuie, însă un Geekbench făcut pe fugă ne arată un scor semnificativ mai mare decât în cazul lui A72. Ceea ce este interesant.

Deși segmentul de preț al celor două este identic, faptul că ai un plus teoretic de performanță ar putea conta în alegerea ta. Unde mai punem că singurul minus prezent ar fi dimensiunea ceva mai mică a ecranului, fără să vorbim aici de ceva dramatic. În schimb, vei câștiga la rata de refresh, 120 Hz vs. 90 Hz, dar numai când vorbim despre varianta 5G a lui A52, modelul cu conectivitate 4G nu beneficiază de această caracteristică.

Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A72: Design

Ca design, cele trei telefoane lansate de Samsung nu se diferențiază între ele decât prin dimensiuni. A72, cel cu ecranul de 6,7 inci este cel mai ofertant din acest punct de vedere, iar celelalte două terminale nu se lasă neapărat mai prejos, nefiind vorba aici chiar de gadget-uri cu dimensiuni reduse. Acestea au display-uri de tip Super AMOLED, cu diagonala de 6,5 inci, și sunt destul de luminoase, lăudându-se cu 800 de niți, ca specificație.

În ceea ce privește camera foto, deși nu am avut ocazia să o testez așa cum trebuie, pot spune deja că are destule moduri cu care te poți juca, printre care și un mod macro pentru fotografii spectaculoase, dar și un mod „fun”, pentru utilizatorii care sunt ceva mai tineri și au nevoie de diverse filtre pentru Snapchat, Instagram sau TikTok. Adăugăm aici și un mod wide și este cam tot ce ar putea fi necesar, mai toate funcțiile pe care le găsim și pe celelalte smartphone-uri de pe acest segment de preț.

Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A72: Camere

Camera principală de pe ambele dispozitive folosește un senzor de 64 de megapixeli cu f/1.8 și stabilizare optică, în timp ce senzorul ultrawide este de 12 megapixeli și f/2.2. A52 vine suplimentar cu un senzor macro și un senzor de adâncime, în timp ce A72 are un senzor macro și un tele. La nivel de opțiuni, sunt disponibile o multitudine de moduri de fotografiere, de la modul de Noapte, Portret, Macro și până la un mod denumit „Fun”, realizat în parteneriat cu cei de la Snapchat și care permite adăiugarea de efecte și filtre. 

Așa cum veți observa în imaginile de mai jos, avem pe ambele modele module versatile care obțin imagini bune, clare. cu o paletă coloristică corectă. Modul Macro permite realizarea unor fotografii close-up interesante, iar A72 surprinde bune la zoom optic 2x sau 3x datorită senzorului tele suplimentar. 

La o primă vedere, pus cap la cap lângă un S21 clasic, nu am putut observa diferențe notabile pe partea de fotografie, dar sunt convins că lucrurile se schimbă dacă scot imaginile pe calculator sau intervin factori perturbatori precum lumina mai scăzută. Totuși, pentru social media cadrele par suficiente, chiar și cele surprinse cu snapperul camerei frontale, care folosește pentru ambele modele un senzor de 32 de megapixeli cu diafragmă f/2.2.

Samsung Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A72: Puncte forte

Ca puncte forte ale celor trei telefoane trebuie să spun că este display-ul, unul foarte bun pentru acest segment de preț, cu rate de refresh mare. Chiar și la 90 de Hz, tot este peste oferta din piața de mid-range-uri. Știm deja că display-ul este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când judecăm un smartphone, și e foarte bine că cele trei terminale nu dezamăgesc la acest capitol.

Per total, primele impresii despre Samsung Galaxy A52, A52 5G și A72 sunt pozitive, mai ales în cazul variantei de top a lui A52. Faptul că vorbim despre un smartphone din acest segment de preț cu 5G și ecran cu rată de refresh de 120 de Hz ne duce rapid cu gândul la un best-buy. Așteptăm să vina la test noile mid-rangere de la Samsung și urmează și un review detaliat pe connect.ro, dar și în numărul din aprilie al revistei.

*La acest material a contribuit și Iulian Machi

Etichete: , , , , ,